×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Vérre van szüksége a beteg kislánynak

2021.08.12 - 10:00
Megosztás:
Vérre van szüksége a beteg kislánynak
Érkávás község polgármestere, Roka Marius Andrei felhívást tett közzé, melyben arra kéri ismerőseit, a község lakosait és minden jó szándékú szatmárit is, hogy adjanak vért egy 13 éves kislánynak, aki súlyos betegségben, non-Hodgkin-limfómában szenved.

 A 13 éves, Adyfalván élő Rebekát Kolozsváron kezelik, és sürgősen véradományra van szüksége. „Kedves Érkávás község lakosai, kedves barátaim! Ma egy anyuka, Melinda Adyfalvárol, 4 gyermek édesanyja kért tőlem segítséget. A legnagyobb, de mindössze 13 éves kislánya súlyos betegséggel küzd. Az orvosi dokumentumokat az anyuka beleegyezésével csatoltam.
Rebekát jól ismerjük, az Érkávási Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, nagyon okos és szorgalmas kislány. Érdemösztöndíjat is kapott, mivel az iskola legjobb tanulója. Ebben az időszakban Rebekának nagy szüksége van segítségre, szüksége van a mi segítségünkre.
A magam nevében kérem Önöket, próbáljunk közösen segíteni neki, véradással, vércsoporttól függetlenül. Jelenlegi információim szerint csak egy kolozsvári transzfúziós központnál lehet vért adni.
Lehetőség szerint, kollégáimmal közösen megpróbáljuk megszervezni a közeljövőben azok szállítását, akik nem tudják elérni a kolozsvári transzfúziós központot.
Valószínűleg a közeljövőben anyagi segítségre is szükségük lesz. Abban a reményben, hogy kérésem meghallgatásra kerül, és sikerül segítséget nyújtsunk Rebekának, hogy újra egészséges legyen, és visszatérjen az iskolába, mindenkinek sok-sok egészséget kívánok, és szívből köszönöm a segítséget.
A segítséget nyújtók jelentkezését Facebook-üzenet formájában vagy az alábbi telefonszámokon várjuk: 0786.144.077 (Roka Marius), 0769.256.901 (Nagy Barna alpolgármester), 0761.625.098 (Szanto Alina szociális asszisztens)” — írta közösségi oldalán Roka Marius Andrei polgármester.

Ne legyünk közömbösek! Adjunk vért!
Ne maradjunk közömbösek szenvedő embertársainkkal szemben: adjunk vért! — buzdítanak a csendőrök. Idén már harmadszor önkénteskedtek.
Két családnak is segítettek
A Maurer Alapítvány a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársaival karöltve ismét segítő kezet nyújtott két rászoruló családnak.
Vérközpont: oltottak is adhatnak vért
Nem zárja ki a véradás lehetőségét a Covid-19 elleni oltás, az immunizálás után is lehet vért adni. A védettségi igazolvány vagy zöldigazolvány megléte ugyanakkor nem feltétel a véradás során.
Cookie