×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
18 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Vereséges idénykezdés

2023.03.12 - 10:28
Megosztás:
Vereséges idénykezdés
Balul kezdődött a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának a tavaszi bajnoki idénye: szombaton a Liga 3 tizenhatodik fordulójának mérkőzését 2–1-re vesztette el Nagyváradon.

Bár úgy tűnt, hogy a labdabirtoklás terén jobban állt csapatunk, veszélyes helyzetig nem jutottak el. A házigazda Bihor FC viszont első kapura tartó lövése betalált: a 14. percben Alexandru Hosszút indították, Iulian Anca-Trip későn mozdult ki a kapuból, a bihariak játékosa eltolta a labdát a hálóőr mellett, majd az üres kapuba gurított (1–0).
Anca-Trip még az első félidőben kijavította a hibáját, hiszen egy ziccert kiszedett, de a második félidőben további három alkalommal állta a labda útját ajtó-ablak helyzetben.
Az első félidőben csak Süveg Nándor találta el kétszer az FC Bihor kapujának a területét, majd a fordulás után a csereként beállt Zsiga Ervin is célba vette Radu Sebestian Bob kapuját. Az utóbbi lövése viszont betalált: az 57. percben bal oldalról, 18 méterről végzett el egy szabadrúgást laposan, amely beakadt a nagyváradi kapu hosszú sarkába (1–1).
Sajnos nem tarthatott sokáig az öröm, mert három perccel később a hazaiak egy jobb oldali szöglet után ismét vezetést szereztek: a kapu elé ívelt labdára Andrei Gal ugrott fel középen, és küldte a hosszúra, védhetetlenül (2–1).

sport/2.jpg


Nem változott az eredmény a meccs végéig, és ezzel a vereséggel az Olimpia VSK veszített egy pozíciót a 10-es csoport táblázatban. 
A harc viszont szoros marad a tabella élén, mivel az őszi éllovas Beszterce-Naszódi Gloria is 2–1-re veszített Zilahon. Így az első helyre ugró bihariak mögött csak két pont a hátránya a Gloriának és az Olimpia VSK-nak.
A 17. fordulóban, március 18-án, 15 órától a csoportban negyedik Zilahi SCM lesz az ellenfél.
Az Olimpia VSK csapatát egyébként egy 50 fős szurkolócsoport is elkísérte, akik végig énekeltek és sportszerűen buzdították a legénységünket.

Labdarúgó Liga 3, 10-es csoport, 16. forduló

Nagyváradi FC Bihor – Szatmárnémeti Olimpia VSK 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Alexandru Hosu 14., Andrei Gal 60., illetve Zsiga Ervin 57.
Olimpia VSK: Iulian Anca Trip - Alex Negrea, Florin Mureșan, Ciprin Brata, Adrian Ciul, Adrian Micaș (78. Gueye Mansour), Alexandru Mărieș (46. Zsiga Ervin), Adrian Bura (82. Raul Ziman), Hernando Orte Rodrigo, Baior Denis (78. Patrick Tamaș), Süveg Nándor (46. Denis Lazăr).
Vezetőedző: Csik Tibor.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

sport/3.jpg