×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Véradókat várnak, az utaztatást biztosítják

2021.09.24 - 10:54
Megosztás:
Véradókat várnak, az  utaztatást biztosítják
Ismételten közös véradási akciót hirdettek az RMDSZ érkávási szervezetének tagjai. Segítenek az utaztatásban is, a kérésük csak annyi, hogy aki teheti, adjon vért a súlyos betegséggel küzdő, 13 éves adyfalvi Rebekának.

„Községünk egyik fiatal tagjának, a mindössze 13 éves Rebekának vérátömlesztésre van szüksége. Rebeka egy ritka betegségben, Non-Hodgkin-limfómában szenved. A véradási lehetőség egyelőre legközelebb Szatmárnémetiben elérhető, ezért szeretnénk segíteni az utaztatásban azoknak, aki hozzájárulnának Rebeka kezeléséhez. Aki szeretne vért adni, az jelentkezzen a 0766.225.884-es telefonszámon, hogy kellő számú autót biztosíthassunk. Előre is köszönjük!” — áll az RMDSZ érkávási szervezetének felhívásában.

Ne legyünk közömbösek! Adjunk vért!
Ne maradjunk közömbösek szenvedő embertársainkkal szemben: adjunk vért! — buzdítanak a csendőrök. Idén már harmadszor önkénteskedtek.
Két családnak is segítettek
A Maurer Alapítvány a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársaival karöltve ismét segítő kezet nyújtott két rászoruló családnak.
Vérközpont: oltottak is adhatnak vért
Nem zárja ki a véradás lehetőségét a Covid-19 elleni oltás, az immunizálás után is lehet vért adni. A védettségi igazolvány vagy zöldigazolvány megléte ugyanakkor nem feltétel a véradás során.
Cookie