×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
23 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Vegyesek az idei nyaralási úti célok

2020.06.30 - 15:49
Megosztás:
Vegyesek az idei nyaralási úti célok
Utazási irodákat kérdeztünk arról, hogy a korlátozások enyhítésével hogyan alakul a forgalmuk, illetve arról, hogy ügyfeleik körében idén melyek a legkedveltebb úti célok.

A kijárási korlátozások megszűnésének, illetve a járványügyi szabályok enyhítésének köszönhetően az idei évben elkezdődhetett a nyaralási szezon. Az utazási irodák felkészülten várták forgalmuk újraindulását, amely elmondásuk szerint jelenleg pozitív mutatókkal bír. Az irodák eddigi foglalásaikra alapozva elmondták, hogy nincs szembetűnő különbség a külföldi, illetve a belföldi úti célok iránti keresletet illetően.

Krisztián Gabriella, a szatmárnémeti Challenge Travel utazási iroda tulajdonosának elmondása szerint a nyaralási úti célok az idei évben is változatosak. „A foglalások alapján azt tapasztalom, hogy mind a külföldi, mind a belföldi nyaralások nagy népszerűségnek örvendenek. Ebben a tekintetben nem látok kimagasló különbséget az úti célok között. Még mindig sokan vannak, akik a külföldi nyaralásokat részesítik előnyben, mint például Görögország, Tunézia, Bulgária, természetesen betartva minden járványügyi szabályt. A külföldi nyaralások esetében az országok többsége a román állampolgároktól PCR-tesztet kér, hiszen a jelenlegi járványügyi helyzetet figyelembe véve Románia a sárga zónába tartozik. Éppen ezért lemondások, illetve átszervezések vannak, de ez is utasfüggő. Nagy népszerűségnek örvendenek a belföldi úti célok is, sokan nyaralnak, illetve kirándulnak Székelyföldön, a Duna-deltában, a Kazán-szorosnál. Éppen ezért az eddigi foglalásainkat úgy tudnám jellemezni, hogy vegyesek, az emberek arányosan választanak külföldi és belföldi úti célokat.

Tatár Imola, a szatmárnémeti Solarex Tours munkatársa kiegyensúlyozottnak ítélte meg az eddigi foglalásokat az úti célokat illetően. „Vannak új és újratervezett foglalásaink is, bár a bizonytalan helyzet még érezteti a hatását. A foglalásokat illetően nem tapasztaltam nagy eltérést, az emberek vegyesen és arányosan választanak külföld és belföld között. A külföldi utak esetében fontosnak tartom kiemelni, hogy inkább a könnyen elérhető, autóval megközelíthető desztinációkat részesítik előnyben, mint például Horvátország, Bulgária, Görögország. Ami a belföldi úti célokat illeti, az emberek mind a hegyekbe, mind a tengerpartra szívesen utaznak, a fürdőhelyek is kedveltek.

Kallós András

Útlevél nélkül Törökországba
Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírt kedden egy rendeletet, amely szerint a turisztikai célból Törökországba utazó román állampolgárok személyi igazolvánnyal is beléphetnek az országba.
Többe kerül a nyaralás is
Nagyobbat fognak drágulni a nyaralások is idén, mint az megszokott, mert gyakorlatilag mindennek felment az ára, ami a vendéglátáshoz hozzátartozik. Külföld, belföld egyaránt drágább.
Kétszer is nyaralnánk mostantól
Egy szállodafoglalási platform napokban közzétett tanulmánya szerint a romániaiak több mint fele évente legalább kétszer szeretne nyaralni.