×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Véglegesítette a jelöltlistát az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa

2020.10.17 - 09:50
Megosztás:
Véglegesítette a jelöltlistát az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa
Szatmár megyét ismét erős csapat képviseli a december 6-i parlamenti választáson — mondta Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, bízva abban, a választók ezúttal is mellettünk fognak állni.

Erős csapattal vág neki a közelgő parlamenti választásnak a Szatmár megyei RMDSZ. Ahogyan az a Szövetségtől már megszokottnak számít, képviselő- és szenátorjelöltjeit demokratikus úton, rangsorolással választotta ki.

A hónap elején lezajlott Megyei Küldöttek Tanácsa befutó helyre rangsorolta a második képviselői mandátumára készülő Magyar Lórándot, aki az elmúlt 4 évben fő tevékenységi területének a megye gazdálkodóinak és termelőinek a támogatását tekintette.

Magyar Lóránd

Szintén befutó helyen indulhat az eddig a Szatmár Megyei Tanács megyemenedzseri és az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöki feladatait is ellátó Nagy Szabolcs, aki nem csak adminisztrációs területen kiváló szakember, de megyemenedzserként felelt az egészségügyi fejlesztésekért is, valamint a koronavírus-járvány kirobbanását követően ő volt az, aki elsőként vezette be a szatmári egészségügyi intézmények szigorú szűrését, illetve az elmúlt időszakban folyamatosan felügyelte és szükség esetén konkrét intézkedéseket hozott a közegészségügyi igazgatóság tájékoztatásai mentén a fertőzés csökkentése érdekében.

Nagy Szabolcs

A szenátori befutó helyen az ugyancsak második mandátumára készülő Turos Lóránd képviseli a Szövetséget, aki jelenleg a Szenátus kulturális és média szakbizottságának alelnökeként képviseli a Szatmár megyei magyar közösséget.

A Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülésén végső formát öltött a december 6-i parlamenti választáson a Szövetség színeiben induló jelöltek listája. Ennek értelmében Szatmár megyében képviselői mandátumra pályázik Magyar Lóránd Bálint, Nagy Szabolcs, Szőcs Péter Levente, Németh Szabolcs, Tóga István, Fanea Imola és Gindele Imre, míg a szenátori mandátumokért Turos Lóránd, Găman Mihály, Szejke Ottilia és Thoroczkay Sándor Antal száll versenybe.

Megyénket tegnap Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, megyei tanácselnök, illetve Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ-elnök és a megyeközpont polgármestere képviselte Kolozsváron. Pataki Csaba a SZÁT után elmondta: „Büszke vagyok arra, hogy az RMDSZ Szatmár megyei szervezete országos viszonylatban is az élvonalhoz tartozik. Ahogyan a helyhatósági választáson már bebizonyítottuk, csapatunkat felkészült és hozzáértő szakemberek alkotják, akik nemcsak helyi szinten, de Bukarestben is tenni szeretnének közösségünkért, az itt élő emberekért. Erős, fiatal és dinamikus csapat a miénk, és én hiszem, hogy a választóink ezúttal is mellettünk fognak állni, és szavazataikkal támogatják jelöltjeinket, akik minden eszközzel azon lesznek, hogy segítségükkel tovább tudjuk fejleszteni Szatmár megyét.”

Minden megyében iktatta parlamenti listáit az RMDSZ
Az október 22-i határidőig minden megyében iktatta parlamenti jelöltlistáit az RMDSZ - tájékoztatott a szövetség csütörtök esti közleménye.
A szatmáriak hangja Bukarestben
Fiatal, szakmailag teljes mértékben felkészült, dinamikus jelöltekkel és országos viszonylatban is újdonságként a lakosság megkérdezésével, meglátásaival, véleményével vág neki a december 6-i parlamenti választásoknak a szatmári RMDSZ csapata.
Veszélyes közigazgatási átszervezést helyez kilátásba az a tervezet, amelyet hallgatólagosan fogadott el a szenátus
Cseke Attila szerint veszélyes közigazgatási átszervezést helyez kilátásba az a tervezet, amelyet hallgatólagosan fogadott el a szenátus - írja az RMDSZ szerdai közleményében.
Cookie