×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Véget ért a nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai parádé

2021.12.01 - 12:47
Megosztás:
Véget ért a nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai parádé
Mintegy 1500 katona és belügyi alkalmazott vonult át a bukaresti Diadalív alatt szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai parádén.

A hadsereg, a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium, a börtönigazgatóság csapatai mellett idén először a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) egy alakulata is részt vett a felvonuláson, amelyen körülbelül száz technikai eszközt mutattak be, és több mint 30 repülőgép tett díszrepülést. Első alkalommal mutatták be a M-142 HIMARS sorozatvetőket és a PATRIOT rakétavédelmi rendszereket is.

Az ünnepség kezdetén Klaus Iohannis államfő tartott díszszemlét, majd a nemzeti himnusz és az ágyúsortűz után az elnök koszorút helyezett el a Diadalívnél.

A katonai parádén Klaus Iohannis elnök mellett Nicolae Ciucă miniszterelnök, valamint a kormány tagjai, intézményvezetők, diplomaták, egyházi vezetők, politikusok és veteránok is részt vettek.

A rendezvényt a katonazenekar felvonulása zárta.
AGERPRES

Felfüggesztették tisztségéből azt a bukaresti rendőrt, aki halálra gázolt egy 13 éves lányt
A bukaresti rendőrség vezetője felfüggesztette tisztségéből péntek este azt a rendőrt, aki csütörtökön egy gyalogátjárón a szolgálati autójával halálra gázolt egy 13 éves lányt.
Iohannis: fontos célkitűzés marad az amerikai katonai jelenlét növelése Romániában
Továbbra is "fontos" célkitűzés marad az amerikai katonai jelenlét növelése Romániában - jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államfő a Bukarestbe akkreditált diplomáciai testületek vezetőivel tartott éves találkozóján.
A Kiss, a Whitesnake, az Iron Maiden és a Uriah Heep is felép 2022-ben Bukarestben
A Kiss, a Whitesnake, az Iron Maiden, a Placebo, a Uriah Heep és David Garrett hegedűművész is koncertezni fog 2022-ben Bukarestben. Fellépnek jövőre a fővárosban egy évfordulós előadáson a Lord of The Dance huszonötödik éve turnézó táncosai is.
Cookie