×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Véget ér pénteken a tanév a végzősök számára; június 28-án kezdődik az érettségi

2021.06.04 - 10:40
Megosztás:
Véget ér pénteken a tanév a végzősök számára; június 28-án kezdődik az érettségi
Véget ér pénteken a tanév a tizenkettedik és tizenharmadik osztályosok számára.

Az oktatási minisztérium által megszabott menetrend szerint az érettségi írásbeli vizsgái június 28-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 29-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án a választott tantárgyból, július 1-jén pedig anyanyelvből és irodalomból mérik fel a végzősök tudását.

Az eredményeket július 5-én 12 óráig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap 12 és 18 óra között lehet benyújtani.

Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket július 9-én ismertetik.

A szóbeli vizsgákat a koronavírus-járvány miatt idén sem tartják meg. A kormány ezzel kapcsolatban elfogadott sürgősségi rendelete értelmében a román nyelv és irodalom, az anyanyelv és irodalom, az idegen nyelv szóbeli vizsgája és a digitális kompetenciák felmérése helyett korábbi osztályzatokat fogadnak el/egyenértékesítenek, a tanügy-minisztérium által kidolgozott módszertan szerint.

Az érettségi második szessziója augusztus 16-án kezdődik. AGERPRES

Cîmpeanu: a hárommillió tanulóból hétezren online kezdik a tanévet
Hétezerre rúg azoknak a tanulóknak a száma, akik jövő héten online kezdik az iskolát, vagy azért, mert a településükön 6 ezrelék fölötti a SARS-CoV-2-fertőzési esetek aránya, vagy azért, mert nem sikerült befejezni az infrastrukturális munkálatokat - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
Cîmpeanu: Rendkívül fontos a jelenléti oktatás, ameddig csak lehetséges
Rendkívül fontos, hogy az iskolák nyitva maradjanak és az oktatás fizikai jelenléttel történjen a következő tanévben - jelentette ki Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter az Agerpres hírügynökségnek.
Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Cookie