×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Vasárnap már nyit az ócska

2021.10.23 - 07:19
Megosztás:
Vasárnap már nyit az ócska
Fotó: A szerző felvétele
Minden akadály elhárult az elől, hogy újra megnyissa kapuit a szatmárnémeti ócskapiac. Kész a közműcsere, kész az aszfaltozás, tegnap már a helyükre kerültek az új árusasztalok is.

Helyükre kerültek az árusasztalok az ócskapiacon, a gyakorlatban ez volt az utolsó fázis, aminek el kellett készülnie, ma meg lesznek oldva az adminisztratív feladatok, vasárnap reggel pedig elméletileg problémák nélkül indulhat a piacnap. Helyet az érvényes szerződéssel rendelkezők fognak az elsők között kapni, s ha marad szabad hely, az alkalmi árusokon a sor. Pénteken még nagy volt egyébként a sürgés-forgás, a piacosok az asztalokat rakosgatták, festették a kerítést, a vízművesek a szennyvízelvezető rendszert ellenőrizték még egyszer utoljára, hogy a munkálatok idején nem került-e törmelék vagy valami más hulladék a csatornába.

Jobb logisztika

Háromszáz, fémből készült asztal került ki a tegnapi nap folyamán a piactérre, és sajnos ahogy az be volt jelentve, ezek mindegyike fedél nélküli, egy-egy nyílással a közepükön, ahová egy kisebbfajta árnyékoló ernyőt lehet beszúrni. A piactér aszfaltja is fel lett festve, körben, a fal mentén kétautónyi hely van hagyva, hogy lehessen könnyebben árut be- és kirakodni, hogy legyen helye a mentőnek, tűzoltónak behajtani. A piacon belüli közlekedés úgy van elképzelve, hogy akkor is el lehessen járni autóval, ha valamelyik le van parkolva, mert pakolnak belőle. A felújított részre fognak átköltözni a kerékpárárusok, a főbejárattól balra van számukra fenntartva hely.

Lesz egybefüggő tető

Lesznek még újdonságok mindenképpen az új ócskapiacon, az árusok és az asztalok rendezettsége lehet holnap a leginkább szembetűnő. A fedél nélküli asztaloknak köszönhetően világosabb lesz a piactér, tágasabbnak tűnik majd az egész, az árusok azonban nem nagyon örülnek ennek az újdonságnak, mert rossz idő esetén igencsak bajban lesznek. Az állapotok azonban nem véglegesek, mert a városvezetés azt tervezi, hogy tetőt húz az egész piac fölé, egyetlen következő nagy beruházással megoldva az árusok és a vevők időjárással kapcsolatos problémáit.

Princz Csaba

 

Piacnap csendőr-támogatással
A szerdai piacnapon az ócskára már csak oltottak, vagy immun-igazolással rendelkezők léphettek be. Kint voltak a rendőrök és csendőrök is. Vasárnap is ez lesz a szabály, ami eladókra és vevőkre egyaránt érvényes.
Oltottaknak nyit ma az ócska
Nagyon várták már eladók és vevők az ócskapiac nyitását, ami meg is történt vasárnap. Ma is nyitva van a szatmárnémeti ószer, de csak oltással, vagy immunitási igazolással lehet bemenni.
Mindjárt kész az ócskapiac
A végéhez közeledik a szatmárnémeti ócskapiac korszerűsítése, amely tovább tart ugyan a tervezettnél, de befejeztével XXI. századi körülményeket biztosít majd az árusoknak és a vásárlóknak egyaránt, közölte pénteki tájékoztatójában a városháza sajtóirodája.
Cookie