×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Várják az önkéntesek jelentkezését

2021.07.21 - 16:00
Megosztás:
Várják az önkéntesek jelentkezését
Önkéntes tűzoltókat toboroz a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség / Fotó: Facebook/ISU Satu Mare
Önkéntes tűzoltók jelentkezését várja a héten a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU), a projekt hetedik kiírásába 16–65 év közötti személyek jelentkezését fogadják.

A projekt célja az önkéntes tevékenység támogatása, az odaadás, szolidaritás, polgári felelősség és szakmai értékek kifejezése, amely a közösségeknek vészhelyzetben nyújtott támogatásban, illetve a vészhelyzetek megelőzésében jut kifejezésre.

A szatmári önkéntes tűzoltókhoz csatlakozni vágyóknak az alábbi iratokat kell leadniuk: beiratkozási kérelem (az ISU bocsájtja az érdeklődők rendelkezésére), erkölcsi bizonyítvány (a 18 évnél idősebb személyek esetében), személyazonossági igazolvány másolata, pszichológiai szakvélemény (nem bizonylat/adeverinţă), amely a pszichológus által mellékelt pszichológiai profilt tartalmazza, a végén egy ajánlással, illetve alkalmas vagy alkalmatlan megjegyzéssel, az utolsó vagy még folyamatban levő tanulmányokról szóló okirat, a családorvos által kiállított igazolás, melyen szerepel, hogy „fizikai megterhelésre alkalmas” vagy „klinikailag egészséges”, szülők/törvényes gyám beleegyezése 18 éven aluli személyek esetében, a 18 éven aluliak esetén a keresztlevél, illetve a szülők házassági levelének másolata.

Az iratcsomókat az ISU Gabriel Georgescu utca 30. szám alatt található székhelyén lehet leadni július 23-ig, munkanapokon 8 és 16 óra között. Bővebb információkat a 0261.711.212-es telefonszám 27203-as és 27224-es mellékén kérhetnek munkaidőben az érdeklődők.

S.B.

Az ablakon keresztül jutottak be a tűzoltók
Tegnap kora délelőtt, valamivel 9 óra előtt riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, mert a hozzátartozók nem tudtak bejutni egy bezárt, második emeleti tömbházlakásba a Sănătăţii sétányon.
Naponta 60-szor riasztják őket
Szinte megduplázódott a tűzoltókhoz befutott napi riasztások száma tavaly — nemcsak tűzoltásban kértek segítséget tőlük, hanem járványügyi intézkedésben és robbanószerek elszállításában is.
Feszítővágóval mentették ki a BMW-roncsból
Súlyos közlekedési baleset történt szombat hajnalban, pár perccel 4 óra után Szatmárnémetiben, a Károlyi úton, ahol egy 21 éves sofőr vesztette el uralmát BMW-je fölött és nekicsapódott egy villanyoszlopnak.
Cookie