×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Vállalkozásmentés szatmárnémeti mintára

2020.06.20 - 12:26
Megosztás:
Vállalkozásmentés  szatmárnémeti mintára
Június tizenhetedikén tette közé a jászvásári városvezetés, hogy hogyan képzeli el a szükségállapoti intézkedésektől sújtott ottani vállalkozások segítését, a moldvai város Restart programja kísértetiesen hasonlít a szatmárnémetire.

A szükségállapot két hónapjára ötvenszázalékos adókedvezmény jár azon épületek után, amelyeket kereskedelmi célra használnak, függetlenül attól, hogy a tulajdonos magánszemély-e vagy cég. Ahogy a szatmárnémeti, úgy a jászvásári városvezetés is bevezetné, hogy a március 15. és május 15. közötti időszakra mentesüljenek a helybérfizetéstől azok a cégek, amelyek városi tulajdonú épületben működnek, illetve ne legyen területfoglalási illeték erre a két hónapra, a teraszokat üzemeltetők ne fizessenek a szabadtéri székek és asztalok után. A tervek mindkét városban közmeghallgatási fázisban vannak, Szatmárnémetiben előreláthatólag június 25-i ülésükön döntenek a tanácsosok, Jászvásáron csak jövő hónapban kerül a helyi plénum elé a tervezet.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie