×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Választott a nagykárolyi NDF

2022.08.04 - 16:00
Megosztás:
Választott a nagykárolyi NDF
Tempfli László köszönti a nagykárolyi svábtalálkozó közönségét Fotó: SZFÚ
Az elmúlt héten tartották a Német Demokrata Fórum (NDF) nagykárolyi szervezetének vezetőségi választását. Az esemény helyszínéül a szervezet által működtetett Jugendzentrum szolgált.

A gyűlésen résztvevők egyperces néma főhajtással adóztak az elhunyt elnök, Johann Müller emléke előtt, majd a vezetőségi tagok beszámolóit követően sor került a tisztújító választásra is.

A szavazatszámlálás eredményeképpen a szervezet elnökének Tempfli Lászlót választották. Alelnökként Müller Mária és Pacz Camelia tevékenykedik majd, míg a titkári feladatokat Schuller Ramona látja el. Müller Mária édesapja szellemi hagyatékát szeretné megőrizni és folytatni majd az elkövetkező időszakban.

Az elmúlt harminc évben a német és sváb kultúra ápolása és megőrzése céljából kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseképpen a szervezet örökös tiszteletbeli választmányi tagjává választotta Johann Wesert, aki lelkiismeretesen dolgozott azért, hogy tovább népszerűsítse a német hagyományokat a fiatalok körében. SZFÚ
 

Hivatalosan megkezdődött Magyarországon a kampányidőszak
Hivatalosan megkezdődött február 12-én az április 3-ai országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezendő népszavazás kampányidőszaka, és életbe léptek a kampányra vonatkozó szabályok. A választópolgárok két hétig ajánlhatnak egyéni választókerületi képviselőjelölteket a parlamenti választásra.
Azokat tiszteljük, akik mellettünk álltak
Nem mindegy, milyen jövője lesz Szatmárnak, az egységes nagy Szatmárnak, még ha sokan szembe is akarják fordítani a szatmárit a szatmárival — summázták tegnap, a romániai népszámlálás és a magyarországi választások kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
Fontos a hagyományok őrzése és továbbadása
Tempfli László tavaly tavasszal vette át az NDF nagykárolyi szervezetének irányítását. Az idei választáson jelöltként indult az elnöki tisztségért, de ha lesz olyan személy, aki fiatalabb, és szívesen átvenné a Fórum irányítását, azt is támogatni fogja.
Cookie