×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.49 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Utolsó tavaszi nap a télben

2023.01.23 - 16:48
Megosztás:
Utolsó tavaszi nap a télben
Iskolaszüneti napon jobb időt elképzelni sem lehetne, még akkor is ha január van... (A szerző felvétele)
Sereghajtó langyos napként búcsúzik ez a mai, január végi hétfő. Keddtől a lehűlés, az ilyenkor megszokotthoz közelítő hőmérsékletek érkeznek Szatmár megyébe. Kevesbedik a csapadék, csak februárban lehet hóra számítani.

Vége a téli tavasznak, a hétfőn Szatmárnémeti környékén 15 fokon tetőző szokatlan meleg keddre már csak kilenc fokosra enyhül, szerdára virradóra már fagyni is fog, de csak éjszaka.

Óvatosan közeleg a tél

A normalizálódás ellenére továbbra sem lesz januári hideg, mert – ahogy azt a kolozsvári meteorológiai szolgálat munkatársai látják –, napközben továbbra is fagypont fölötti hőmérsékletek lesznek mérhetőek, éjszakánként viszont már lesznek fagyok, ha csak pár fokosak is. Február elejére várhatóak a keményebb, mínusz kilenc, mínusz tíz fokos fagyok és ekkor kezdenek mínusz egy környékén maradni a nappali hőmérsékletek is.

Hó? Egy hét múlva.

A következő napok már csapadékmentesek lesznek, de ezek, a február eleji igazi téli hideggel együtt megint visszatérnek, akkor minden jel szerint már – tartósnak remélt –, hó formájában.

Princz Csaba