×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Útmodernizálás Kaplonyban

2021.11.17 - 16:30
Megosztás:
Útmodernizálás Kaplonyban
A kaplonyiak régi vágyát sikerült teljesíteni: teljes egészében aszfaltozott a községen áthaladó megyei rangú útszakasz.

A Szatmár Megyei Tanács az ígéretéhez híven elvégeztette a megyei út karbantartási munkálatát. Mint ismeretes, tavaly Kálmánd és Kaplony között aszfaltoztak, azelőtt Nagykároly és Kaplony között, egészen a műemléktemplomig, most pedig összekötötték a két szakaszt, amelyet a kaplonyiak Temető utcaként emlegetnek. Előbb egy réteg aszfaltot helyeztek el, azt egy úgynevezett geotextillel vonták be, majd jött a kopóréteg. A megállapodás értelmében a helyi önkormányzat feladata a kanálisfedők szintbe hozása, illetőleg az útpadkák kialakítása. A tervek szerint még ezen a héten elvégeztetik ezt a feladatot.

Pálinkaverseny lesz Kaplonyban
Pálinkaversenyt, illetőleg a pálinka készítéséről, fogyasztásáról szóló estet tartanak Kaplonyban január 22-én, szombaton, az alkalomra minden helybeli pálinkatisztelőt szeretettel várnak.
Képes impressziók a láp ékkövéről — négy nyelven
Vasárnap mutatták be a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont, valamint Kaplony község önkormányzata gondozásában megjelent négynyelvű turisztikai albumot.
Kaplony: nem döntöttek a helyi adókról
Meglepő, sosem látott döntés is született Kaplonyi Község Helyi Tanácsának csütörtökön megtartott rendes havi közgyűlésén. Mancz Tihamér tanácsos indítványának engedve nem szavazta meg a döntéshozó testület a jövő évi helyi adókat és illetékeket.
Cookie