×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
22 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Külföld

Útlevél nélkül Törökországba

2024.05.21 - 13:32
Megosztás:
Útlevél nélkül Törökországba
(Illusztrációk: freepik.com / frimufilms)
Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírt kedden egy rendeletet, amely szerint a turisztikai célból Törökországba utazó román állampolgárok személyi igazolvánnyal is beléphetnek az országba.

Daniel Florea, az AGERPRES különtudósítója jelenti: Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírt kedden egy rendeletet, amely szerint a turisztikai célból Törökországba utazó román állampolgárok személyi igazolvánnyal is beléphetnek az országba.

hirek/2024/05-majus/utlevel-nelkul-torokorszagba-freepik-com-frimufilms.jpg
Isztambul madártávlatból.
A törökországi hivatalos közlönyben közzétett elnöki rendelet szerint a turisztikai céllal Törökországba utazó vagy átutazóban levő román állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól, ha ott tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot. A romániaiak személyi igazolványukkal utazhatnak be az országba.

Marcel Ciolacu kormányfő kedden Recep Tayyip Erdogan meghívására Ankarában tartózkodik hivatalos látogatáson.

Agerpres
 

A keresztlevél nem alkalmas határátlépésre
A 2005/248-as törvény értelmében a kiskorú román állampolgárok útlevéllel, illetve (14 év fölött) útlevéllel vagy személyazonossági igazolvánnyal utazhatnak külföldre. A születési bizonyítvány nem minősül úti okmánynak.
Most kell személyi igazolványt kérni!
A vasárnapi szavazás miatt szombaton és vasárnap is nyitva tart a szatmárnémeti lakosság–nyilvántartó, gyorsított eljárásban adják ki az új személyi igazolványokat.
Változik a nyugdíjak adómentességi küszöbe
Marcel Ciolacu kormányfő bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a nyugdíjak újraszámításával a nyugdíjak jelenleg 2000 lejes adómentességi küszöbe is megváltozik.