×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Ütemterv szerint haladnak

2021.02.19 - 14:21
Megosztás:
Ütemterv szerint haladnak
A téli időjárás ellenére jól haladnak a kivitelezéssel / Fotó: SZFÚ
Az ütemtervnek megfelelően haladnak a térkövezési munkálatokkal a kivitelezők Kaplonyban.

Még az előző év végén határozták el a döntéshozók, hogy folytatják az előző vezetőség által elindított sorozatot, és az óvoda előtti parkoló kialakítása után szemközt, a helyiek által régi iskolának nevezett épület előtt, illetőleg az óvoda másik oldalán, a rendelők előtt térköveznek.
A munkálat kivitelezésének jogát a nagykárolyi székhelyű Andy Kft. nyerte el.

A cég vezetője, Schlachter Levente kifejtette: „A hideg dacára jó ütemben haladunk a munkálatokkal. A rendelő előtti térkövezést jórészt el is végeztük, már hozzákezdtünk a behajtó újraépítéséhez is, illetve jövő hét elején szemközt a régi iskola előtti parkoló kialakításának is nekifogunk.”
A kaplonyi önkormányzat ennek kapcsán a lakosok megértését kéri. „Nyilván kellemetlenséggel jár a munkálat, azonban ezt el kell viselnünk annak érdekében, hogy szép legyen a közterület ott is” — fogalmazott Megyeri Tamás Róbert polgármester.

A kivitelezés okán a sportcsarnok udvarát pár hétig nem lehet majd használni — nem lehet oda személygépjárművel behajtani. A sportcsarnok kibérlőinek így ideiglenesen az út másik oldalán kell majd parkolniuk. A munkálatot követően új, végig térkövezett parkolója lesz a falunak. Kiszélesítik továbbá az óvoda előtti járdafelületet (azt is új, térkőburkolattal látják el), illetőleg a rendelő udvarát is rendezik.

SZFÚ
 

Nyílászárót cseréltek
A kaplonyi református templomban az átlagosnál jóval nagyobb felületet borítanak nyílászárók, amelyeket az időjárás viszontagságai az elmúlt évek során megrongáltak.
A deportáltakra emlékeznek vasárnap Kaplonyban
A deportáltak, az egykori fiatalok szenvedésére emlékeznek vasárnap Kaplonyban.
Az önkéntes katasztrófa- elhárítókra költöttek
Az önkéntes katasztrófaelhárítókra vonatkozó törvényi előírások nagyjából másfél évvel ezelőtt igencsak megszigorodtak.
Cookie