×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Ursula von der Leyen: az EB zöld utat adott a román helyreállítási tervnek

2021.09.27 - 19:00
Megosztás:
Ursula von der Leyen: az EB zöld utat adott a román helyreállítási tervnek
Az Európai Bizottság (EB) zöld utat adott Románia nemzeti helyreállítási tervének (PNRR) - közölte hétfőn Bukarestben Ursula von der Leyen.

Az EB elnöke közös sajtótájékoztatót tartott a fővárosban Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel.

Ursula von der Leyen rámutatott, az EB "aprólékos kiértékelést" követően hagyta jóvá a román helyreállítási tervet, és köszönetet mondott a román hatóságoknak a jó együttműködésért. Hozzátette, a román terv "nagyon szigorú kritériumoknak" tett eleget. Az EB elnöke közös sajtótájékoztatót tartott a fővárosban Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel.

Ursula von der Leyen rámutatott, az EB "aprólékos kiértékelést" követően hagyta jóvá a román helyreállítási tervet, és köszönetet mondott a román hatóságoknak a jó együttműködésért. Hozzátette, a román terv "nagyon szigorú kritériumoknak" tett eleget.

Mint mondta, a terv jóváhagyása "fontos mérföldkő", a munka neheze azonban csak most kezdődik, hiszen gyakorlatba kell ültetni a dokumentumban vázolt elképzeléseket. Az EB-elnök kijelentette, követni fogja a román hatóságok munkáját, hogy megbizonyosodjon róla, "az alapokat a megjelölt célokra használják".

Ursula von der Leyen rámutatott, kiválóan együtt tudott dolgozni a román hatóságokkal, munkaviszonyukat a bizalom jellemezte.

"Voltak hullámvölgyek a terv kidolgozása során, de pontosan tudjuk, mire van szükség. A jövőt illetően, minden helyreállítási terv, így a román esetében is vannak mérföldkövek és célkitűzések. Ezeket teljesíteni kell ahhoz, hogy a következő összeg lehívható legyen" - magyarázta.

Románia összesen 29,2 milliárd eurót hívhat le az uniós helyreállítási alapból. AGERPRES

Cîţu: az elkövetkező öt évben a PNRR segítségünkre lesz a felvállalt reformok és beruházások megvalósításában
Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta Románia helyreállítási tervét (PNRR), és a román hatóságok gyakorlatba fogják ültetni azt - jelentette ki hétfőn Florin Cîţu miniszterelnök.
Ursula von der Leyent fogadta a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő
Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta hétfőn a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő.
Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet
Az Európai Parlament Renew Europe frakciójának vezetője és az USR PLUS társelnöke, Dacian Cioloş hétfő este a Facebook-oldalán közölte: aznap találkozott Strasbourgban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, aki jelezte, hogy a román országos helyreállítási tervet (PNRR) hamarosan jóváhagyják.
Cookie