×
2022. 05 27.
Péntek
Hella
26 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Ünnepi művészetis koncert

2015.12.10 - 09:26
Megosztás:
Ünnepi művészetis koncert

Idén sem maradt el az Aurel Popp Művészeti Líceum ünnepi koncertje: karácsonyi zeneművekkel és klasszikusokkal kívántak kellemes ünnepeket.

Rendkívül hangulatos, ünnepi komolyzenei daraboktól és kórusművektől zengett szerdán este a szatmárnémeti Adormirea Măicii Domnului ortodox templom, idén ugyanis itt rendezte meg az Aurel Popp Művészeti Líceum karácsonyi koncertjét.

A templom padjai már a kezdés előtt megteltek, olyan sokan — tanárok, diákok, szülők és barátok — voltak kíváncsiak a művészeti iskola hagyományos ünnepi összeállítására. A diákok pedig ki is tettek magukért: szebbnél szebb zenedarabokkal örvendeztették meg a közönséget.

A koncerten felcsendült az iskola Excelsior kórusának gyönyörű éneke, Mészáros Gergely Rudolf vezényletében, az estet pedig a művészeti iskola V–VIII. osztályos diákjaiból álló kórus fellépése, illetve a líceum zenekarának közreműködése tette még színesebbé, Ion Florea irányításával. A koncerten szólót játszott Ţimerman Graţian hatodikos diák, Kusnyer Angéla tanárnő növendéke, Rusu Thais hatodikos tanuló, Cuzdriorean Rodica tanárnő tanítványa, valamint Man Áron tizenegyedikes diák, Ion Florea növendéke — zongorán pedig Corina Săvian tanárnő kísérte a fellépőket.

A koncerten elhangzott karácsonyi, illetve híres és közkedvelt zeneművekkel az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai sok örömet szereztek szüleiknek, tanáraiknak, igazán kellemes, ünnepváró hangulatot varázsolva.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

Cookie