×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Újabb segítség a sürgősségi kórháznak

2020.05.08 - 09:28
Megosztás:
Újabb segítség a sürgősségi kórháznak
Egyszer használatos védőruhákat adományozott az E.ON szolgáltató Szatmár megye legnagyobb egészségügyi intézményének, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak.

Nem ez az első ilyen jellegű támogatása, korábban jászvásári, suceavai, radóci, marosvásárhelyi, aradi, dévai és Neamţ megyei egészségügyi intézményeknek is segített — derül ki a szolgáltató lapunknak küldött tájékoztatójából.

„Minőségi védőruhákkal láttuk el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat, így az intenzív terápiás osztályon, a fertőző betegségek osztályán és a laboratóriumban dolgozó szakemberek megfelelő védelemben részesülhetnek, miközben a frontvonalban dolgoznak a koronavírus elleni harcban, küzdenek a COVID-19 betegségben szenvedő páciensek gyógyulásáért” — írják.

„Hálásak vagyunk azoknak a magánvállalatoknak, amelyek kiveszik a részüket a vírus elleni küzdelemből azzal, hogy segítenek az orvosi tevékenység végzéséhez szükséges védőfelszerelések biztosításában ebben a nehéz helyzetben. Köszönjük ezeket a rendkívül hasznos eszközöket” — nyilatkozta Marc Adrian, a kórház igazgatója.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
Kampány a gyerekek védelmében
Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség az E.ON-nal és a Delgaz Griddel közös kampányt indított azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a lakásbiztonsági szabályok betartására.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie