×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Újabb maszkadomány érkezett

2020.04.27 - 19:27
Megosztás:
Újabb maszkadomány érkezett
A Szatmár megyeiek a nehéz időkben sem felejtik szülőföldjüket — a megyénkből elszármazott, jelenleg Magyarországon élő Bócsi Levente és a Limitless Medical – www.limitlessmedical.eu jóvoltából 20 000 db steril sebészeti maszk érkezett adományként az országba.

A maszkokat tartalmazó dobozok az Autonet Kft. segítségével jutottak célállomásukra, Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Turos Lóránd szenátor pedig az Autonet cég központi székhelyén vették át a szállítmányt, melyből 10 000 darab Szatmár megyében marad, 10 000 darabot pedig az Autonet szállít tovább Székelyudvarhelyre. A sebészeti maszkokat s azok szétosztását a megyei RMDSZ gondjaira bízta Bócsi Levente, hiszen elmondása szerint a szervezet az eddig érkezett adományok kapcsán is bebizonyította: távol áll tőle bármiféle részrehajlás, a védőfelszereléseket és eszközöket célirányosan oda juttatta el, ahol a legnagyobb szükség volt rájuk — nem lesz ez másként most sem, a maszkokat a megye egészségügyi intézményei között osztják szét. Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete köszönetét fejezi ki a felajánlott védőfelszerelésekért, melyek kiemelten fontosak ebben a nehéz időszakban egészségügyi dolgozóink védelmében; ugyanakkor azért is, hogy egyre több cég és magánszemély tekint felelősségteljes partnerként a szövetségre, és kéri segítségét a hasonló jellegű akciók lebonyolításában.

 

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie