×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Újabb csoportok térnek át online oktatásra

2021.09.23 - 09:55
Megosztás:
Újabb csoportok térnek át online oktatásra
A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 21-ei, 52-es számú határozata alapján Szatmárnémetiben négy osztály és két óvodai csoport tért át a kettes forgatókönyvre keddtől, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6324-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét.

A jóváhagyott lista szerint a 11-es Számú Napközi középső csoportjában a pedagógusok körében van igazolt fertőzéses eset, míg a 33-as Számú Napköziben a nagycsoportos óvodások körében van koronavírusos eset, így a két óvodai csoport október 4-ig online oktatásban vesz részt.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a IX. B, a Doamna Stanca Főgimnáziumban a X. A, a Ioan Slavici Főgimnáziumban pedig a XII. A és B osztály tagjai két hétig szintén online rendszerben tanulnak.

Már a nyolcadik napon visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz a gyerekek, ha gyorsteszttel végzett vizsgálat során megbizonyosodnak róla, hogy nem fertőzöttek. Amennyiben a hetedik, nyolcadik vagy líceumi osztályban fertőződik meg valaki, az osztálytársaik közül azok folytathatják a jelenléti oktatást, akik megkapták a védőoltást, vagy kevesebb mint 180 napja átestek a betegségen. S. B.

Szimultán osztály: szükséges rossz?
A romániai diákok 10%-a szimultán osztályban tanul, ezek 92%-a pedig vidéken található, számol be az edupedu.ro a tanügyminisztériumtól kapott információkra alapozva. Szakemberek szerint a szimultán osztályok is segítenek az iskolaelhagyás visszaszorításában.
37 tanintézményben van  koronavírus-fertőzött gyerek
Érdekes jelenség kezd kialakulni az országban, ahol a koronavírus-fertőzéstől tartó szülők kérésére hivatkozva sorra zárnak be az iskolák, amelyeknek a jelenlegi szabályozás szerint elvileg csak akkor kellene áttérniük a távoktatásra, ha a közösségben megjelenik a fertőzés.
Megváltoztathatják az egykori iskolaépületek rendeltetését
Szatmár megyében is több olyan, korábban oktatási célokra használt ingatlan áll üresen, amelyek rendeltetését megváltoztathatják az önkormányzatok egy most elfogadott törvénytervezet értelmében.
Cookie