×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Újabb botrány a szatmárzsadányi „berlini falnál”

2022.08.01 - 11:30
Megosztás:
Újabb botrány a szatmárzsadányi „berlini falnál”
Most a szalagkorlátot szerelő munkások „verték ki a biztosítékot” a zsadányi és szőkemocsári lakosoknál Fotó: Ciprian Batea
Szombaton délelőtt ismét felcsaptak az indulatok a szatmárzsadányi, szőkemocsári vasúti átkelőnél — a közútkezelő dolgozói megjelentek ugyan a helyszínen, de távolról sem azért, hogy a gépjárműforgalmat (meg biciklist, gyermekkocsist stb.) lehetetlenné tevő betontömböket elmozdítsák, hanem hogy végleges, fém szalagkorlátot szereljenek fel.

A felháborodott, és egyre nagyobb számban összegyűlő helybéliek nem engedték dolgozni a közútkezelő munkásait, az indulatok csillapítására és az esetleges atrocitások megfékezésére a csendőrség és a rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek — az eset kapcsán Radu Roca kormánymegbízott úgy fogalmazott: információi szerint a közútkezelő épp a gyalogos és kerékpáros forgalom kialakítása érdekében akarta felszerelni a szalagkorlátot, az áldatlan állapot végleges megoldása azonban egy hosszadalmas és „igen komplikált” feladat, mivel elmondása szerint egy teljesen új tervet kell készíteni, amely módosítja majd a körgyűrű felé vezető közlekedést. 

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, alig egy nappal a szatmárnémeti körgyűrű nagy csinnadrattás átadását követően a Cloşca sugárút végén lévő vasúti átkelőnél a körgyűrűépítő betonakadályokat rakott az útra, teljesen lezárva azt, így nem lehetett a régi útvonalon Szatmárzsadány és a Szőkemocsár felé elhagyni a várost, és onnan se elérni sem járművel, sem gyalog, sem kerékpárral. Az ott lakók több száz fős tüntetését követően a körgyűrűbotrány egészen a közlekedésügyi miniszterig gyűrűzött, s bár a tárcavezető megbízásából összeállt legfőbb szakértői bizottság is érkezett Szatmárra, érdemi, de még inkább gyakorlati megoldás azóta sem született az ügyben. Sz. K. M.
 

Cookie