×
2020. 06 06.
Szombat
Norbert, Cintia
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Újabb 5 millió eurós projekt Nagykárolyban

2020.05.16 - 10:33
Megosztás :
 • Újabb 5 millió eurós projekt Nagykárolyban
  A pénteki nap folyamán elektronikus módon került aláírásra annak a projektnek a finanszírozási szerződése, mely egy multikulturális központ létrehozását célozza.

  A jövőbeli multifunkcionális központban egyebek mellett az új könyvtár, egy kivetítővel felszerelt konferenciaterem és egy zenés meditációs terem is kialakításra kerül. A könyvtár alsó részében egy hetven férőhelyes mélygarázs is készül. A Regionális Operatív Program 2014–2020-as kiírásának keretében finanszírozott beruházás 23,108 millió lej, azaz mintegy 5 millió euró összértékű.

  „Régóta várjuk már ezt a napot, ezt mind a magam, mind a nagykárolyiak nevében mondhatom, hiszen egy olyan szép kulturális projekt megvalósítása került most közelebb, melyre megyei szinten nem volt példa az elmúlt 40 évben. A könyvtár épületén kívül egy rekreációs központ megvalósítására is sort kerítünk, és várhatóan hamarosan bejelenthetjük az annak építésére vonatkozó finanszírozási szerződés aláírását is.

  A Victoria-stadion átalakulását is eredményező beruházás 2,9 millió euró értékű” — mondta Kovács Jenő polgármester. A tulajdonképpeni rekreációs központban kap majd helyet a városi uszoda, mely egy darab 25 méter hosszúságú, 6 pályás úszómedencét foglal magában. Ezenkívül egy kisebb méretű tornaterem is kiépül itt, amely mellett egy kisebb focipálya, valamint egy szabadtéri sakktábla is kialakításra kerül.

   

  Cookie