×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
25 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Új vezetője van a nagykárolyi kórháznak

2021.07.17 - 12:03
Megosztás:
Új vezetője van a nagykárolyi kórháznak
Dr. Dragoş Cipriant, a Nagykárolyi Városi Kórház sebészeti részlegének vezetőjét nevezte ki ideiglenes jelleggel az intézmény menedzserigazgatójának Kovács Jenő polgármester.

„Dr. Raţ Elisabeta igazgatónő felmondását követően megüresedett a kórház menedzserigazgatói tisztsége. A kórház orvosi és adminisztratív tanácsába tartozókkal folytatott egyeztetést követően az a határozat született, hogy július 19-től, hétfőtől ideiglenes jelleggel dr. Dragoş Cipriant jelölöm a kórház menedzserigazgatói tisztségébe” — jelentette ki Kovács Jenő polgármester.
A kórház adminisztratív tanácsának tagsága elfogadta dr. Raţ Elisabeta 12683-as regisztrációs számú, július 6-án iktatott, egyoldalú felmondásról szóló kérelmét, mely július 9-től hatályba is lépett. Ez a módosítás azután vált véglegessé, hogy a menedzserigazgató leadta nyugdíjazási kérelmét is. Dr. Raţ Elisabeta munkaszerződése hivatalosan 2021. augusztus 1-jén jár le. Az igazgatónő 2014 óta töltötte be a Nagykárolyi Városi Kórház menedzseri tisztségét.

hirek/2021/julius/17/korhazdragos.jpg
Dr. Dragoş Ciprian a kórház ideiglenes igazgatója


„A polgármester, jogköre által felhatalmazva, a 411-es számú, 2021.07.16-i polgármesteri rendelet révén kinevezte ideiglenes igazgatóvá dr. Dragoş Cipriant három hónapos időtartamra. Az egészségügyi szakember 2021.07.19-től veszi át a kórház irányításával járó feladatokat.
A törvény előírása szerint a kórház igazgatótanácsa kezdeményezheti a vezetői posztra kiírt versenyvizsga lebonyolítását, a polgármesternek pedig törvényes joga van arra, hogy megbízással ideiglenes vezetőt jelöljön ki legfeljebb 6 hónapos időtartamra” — olvasható a nagykárolyi önkormányzat közösségi felületén megjelent közleményben.

A kórházi oxigénellátást bővítik
Új oxigéntartály felszerelésével készül a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház a járványkórház oxigénellátásának zavartalan biztosítására —tudtuk meg Adrian Marc kórházmenedzsertől.
Kutyaképzés gyermekeknek
Ingyenes, gyermekeknek szánt kutyakiképző tanfolyamot indított a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ Abrihan Dumitru és Jánosi Arthur kutyatrénerek vezetésével Nagykárolyban.
Felkészülnek minden eshetőségre
Uniós források révén rengeteg védőfelszerelés és orvosi műszer érkezik a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba: maszkok és kesztyűk, védőruhák ezrei kerülnek az egészségügyi intézménybe.
Cookie