×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Új vezetője van a nagykárolyi kórháznak

2021.07.17 - 12:03
Megosztás:
Új vezetője van a nagykárolyi kórháznak
Dr. Dragoş Cipriant, a Nagykárolyi Városi Kórház sebészeti részlegének vezetőjét nevezte ki ideiglenes jelleggel az intézmény menedzserigazgatójának Kovács Jenő polgármester.

„Dr. Raţ Elisabeta igazgatónő felmondását követően megüresedett a kórház menedzserigazgatói tisztsége. A kórház orvosi és adminisztratív tanácsába tartozókkal folytatott egyeztetést követően az a határozat született, hogy július 19-től, hétfőtől ideiglenes jelleggel dr. Dragoş Cipriant jelölöm a kórház menedzserigazgatói tisztségébe” — jelentette ki Kovács Jenő polgármester.
A kórház adminisztratív tanácsának tagsága elfogadta dr. Raţ Elisabeta 12683-as regisztrációs számú, július 6-án iktatott, egyoldalú felmondásról szóló kérelmét, mely július 9-től hatályba is lépett. Ez a módosítás azután vált véglegessé, hogy a menedzserigazgató leadta nyugdíjazási kérelmét is. Dr. Raţ Elisabeta munkaszerződése hivatalosan 2021. augusztus 1-jén jár le. Az igazgatónő 2014 óta töltötte be a Nagykárolyi Városi Kórház menedzseri tisztségét.

hirek/2021/julius/17/korhazdragos.jpg
Dr. Dragoş Ciprian a kórház ideiglenes igazgatója


„A polgármester, jogköre által felhatalmazva, a 411-es számú, 2021.07.16-i polgármesteri rendelet révén kinevezte ideiglenes igazgatóvá dr. Dragoş Cipriant három hónapos időtartamra. Az egészségügyi szakember 2021.07.19-től veszi át a kórház irányításával járó feladatokat.
A törvény előírása szerint a kórház igazgatótanácsa kezdeményezheti a vezetői posztra kiírt versenyvizsga lebonyolítását, a polgármesternek pedig törvényes joga van arra, hogy megbízással ideiglenes vezetőt jelöljön ki legfeljebb 6 hónapos időtartamra” — olvasható a nagykárolyi önkormányzat közösségi felületén megjelent közleményben.

Korszerű vizsgálatok a nagykárolyi kórházban
A Nagykárolyi Városi Kórházban kezelt betegek megfelelő körülmények között történő folyamatos orvosi ellátásának biztosítása érdekében az intézményben bővítették az egészségügyi szolgáltatásokat. Minderről a kórház igazgatója nyilatkozott.
Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
Cookie