×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Nagykároly

Új tagokkal bővült az RMDSZ nagykárolyi szervezetének választmánya

2021.07.30 - 07:57
Megosztás:
Új tagokkal bővült az RMDSZ nagykárolyi szervezetének választmánya
Fotó: SZFÚ
Szerdán a kora esti órákban a Nagykárolyi Városi Színházban tartotta tisztújító közgyűlését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezete. Az eseményen jelen volt a szervezet megyei elnöke, Pataki Csaba és Nagy Szabolcs parlamenti képviselő is.

A hagyományos menetrendet követte a tisztújító közgyűlés lebonyolítása, ahol először meghallgatták a helyi szervezet elnökének, Kovács Jenőnek a beszámolóját. Kovács felsorolta az elmúlt időszak megvalósításait, illetve beszélt arról, hogy milyen további fejlesztésekkel készülnek Nagykárolyban.

„Átfogó pályázati csomagot készítünk, mely révén uniós pénzalapokból szeretnénk megújítani a kórházat. Bővítenénk a kerékpárutakat, illetve szeretnénk pályázni egy újabb elkerülő út kialakítására. Jelenleg a nyertes projektjeink kivitelezése zajlik, de bízunk benne, hogy a következő időszak is számtalan megvalósítást tartogat számunkra. Nagykároly egy fejlődő, élhető város, de akad még tennivaló bőven. Optimista vagyok, remélem, helyt tudunk állni és meg tudunk felelni a kihívásoknak” — mondta Kovács.

Pataki Csaba elismerését fejezte ki a nagykárolyi szervezet munkájával kapcsolatban. Mint mondta, a megyei szervezet támogatását mindig magukénak érezhetik a nagykárolyiak.

„Több fontos eredményről is beszámolhatok, de azt hiszem, nem mondok újat a nagykárolyiaknak, ha kijelentem, hogy a városból már minden irányba el lehet indulni jó minőségű, aszfaltozott utakon. Alakul a kerékpárutak kiépítését célzó tervezet, valamint hamarosan fénysorompó kerül a Kaplony felé vezető utat átszelő vasúti átkelőhöz is. Új bölcsőde épül majd Nagykárolyban, mely meggyőződésem, hogy hiánypótló lesz, és a kisgyermekes szülők számára nagy segítséget is jelent majd” — mondta Pataki Csaba.

Nagy Szabolcs a parlamenti munka nehézségeiről beszélt, valamint igyekezett megvilágítani, milyen irányvonal mentén hozzák meg a döntéseket a kormánykoalíció tagjaiként az RMDSZ-en belül. Nagy Szabolcs megragadta az alkalmat, hogy megköszönje a nagykárolyiaknak a támogatást, és igyekezett mindenkit biztosítani arról, hogy nagykárolyi irodája mindenki számára nyitva áll, várja a helyiek megkeresését olyan ügyekben, melyekben képviselőként segítheti őket.

Vénig Gabriella a nagykárolyi RMDSZ-székházban zajló munkafolyamatot ismertette. Mint mondta, aktívan telnek a mindennapok a székházban, ahova nemcsak a helyiek érkeznek problémákkal, kérdésekkel, hanem a Nagykároly melletti községekben élők is. Állampolgársági kérelmekkel, babakötvény-igényléssel, különböző kárpótlási ügyek orvoslásával foglalkoznak többek között, de ezek mellett a kulturális szférában is tevékenykednek.

„A Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület adja ki a Nagykároly és Vidéke hetilapot, melynek működését évtizedek óta nagy nehézségek árán tudjuk biztosítani. Idén egy új kulturális rendezvény szervezését is bevállaltuk, s bízunk benne, hogy hagyományteremtő jelleggel átadásra kerül a Nagykároly és Vidéke kulturális díj, mégpedig egy rendezvénysorozat részeként. Szeptember 4-ére szervezünk egy előadást, amit egy bál követ, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedésének emléket állítva. Bízom benne, hogy kezdeményezésünk sok érdeklődőt vonz majd” — tudatta a jelenlévőkkel Vénig Gabriella.

A nagykárolyi RMDSZ-frakció beszámolóját Leitner Róbert tanácsos tartotta meg, majd Gindele Imre megyei tanácsos beszélt az RMDSZ megyei tanácsban tevékenykedő csapatának munkájáról.

A beszámolókat követően ismertették az RMDSZ nagykárolyi szervezete választmányának kibővült tagságának névsorát.

Öt új személy került be a választmányba: Hágó Áron, Poósz Szabolcs, Sarkadi Attila, Szász Márta és Várna Levente. Rajtuk kívül a következő személyek alkotják a 21 tagú választmány csapatát: Csizmadia Zsolt, Fazakas Zoltán, Gindele Imre, Giurgiu-Kovács Mónika, Mărginen Éva, Hágó Attila Nándor, Haller Erika, Kovács Jenő, Leitner Róbert, Lukács-Rákóczi Levente, Roman Adrian, Petkes József, Vénig Gabriella, Tabi Zsolt, Tóth Enikő, Újlaki Gábor.

A soron következő RMDSZ-kongresszusra a nagykárolyi választmány három személyt delegál majd, akik részt vesznek a szervezet alapszabályzatának módosítását célzó, kiemelt fontosságú eseményen. SZFÚ

 

 

 

Ciolacu: Bízom benne, hogy Cseke Attila sikeressé teszi a harmadik PNDL-t
Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta az RMDSZ kongresszusán, bízik abban, hogy Cseke Attila fejlesztési miniszter 'sikeres programmá teszi a harmadik PNDL-t'.
Magyar közösségként, a szülőföldön megmaradni
Az RMDSZ-nek a bukaresti kormányzati munka során sem szabad megfeledkeznie a közösségépítésről és arról, hogy a nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező elv — hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
Üzletember-találkozót tartott az RMKT
A Partiumi Magyar Napok nulladik napjára szervezett üzletember-találkozót a Romániai Magyar Közgazdász Társaság szatmárnémeti szervezete, amelyen — ápolva a hagyományokat — most is meghatározó, helyi magyar vállalkozók találkoztak a közigazgatás képviselőivel, illetve a közösséget Bukarestben képviselő választott tisztségviselőkkel.
Cookie