×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Vidék

Új projekttel készül a Noé Partium

2021.09.13 - 16:00
Megosztás:
Új projekttel készül a Noé Partium
A mikolai Noé Partium Egyesület Fény Otthonának látványtervei / Fotó: Magánarchívum
Elkezdődött a Fény Otthonának építése, a projektről Löchli Tündét, a mikolai Noé Partium Egyesület elnökét kérdeztük, aki készségesen számolt be legújabb projektjükről.

A mikolai Noé Partium Egyesület konkrét céllal kezdte el a Fény Otthonának építését. A létesítmény és az általa biztosított lehetőségek teret adnak a különleges igényű fiataloknak és az útjukat és küldetésüket kereső fiataloknak, hogy megtapasztalhassák és átéljék „egy fedél alatt” a mindennapokat.

Löchli Tünde, a Noé Partium Egyesület elnöke örömmel számolt be lapunknak azokról a szerepekről, amelyeket a Fény Otthona a jövőben be fog tölteni a közösségben. A Fény Otthona, mint a Mosolyház társépülete, biztosítani fogja a fiatalok számára a lakhatást, valamint a szabadidő hasznos és élményekben gazdag eltöltését. A Mosolyház a továbbiakban is a különböző tevékenységeknek lesz a napközi helyszíne. „A Fény Otthonát úgy kell elképzelni, mint a Noé bárkáját, amely lehetőséget ad a feltétel nélküli elfogadásra. Itt megtapasztalható, hogy minden ember értékes, és megvan a helye a társadalomban, valamint hogy az életnek célja van, és a cél eléréséért használni kell azokat a képességeket, amelyekkel rendelkezünk. A jelenleg építés alatt álló Fény Otthonába mind az országból, mind külföldről várjuk a lelkes önkéntesek jelentkezését. Azt meg tudjuk ígérni, hogy olyan pozitív tapasztalatokkal gazdagodhatnak, amelyek egy életen át elkísérik őket. Emellett az önértékelésük is rengeteget fejlődhet, az egyesület fiataljaitól pedig rengeteget tanulhatnak. A Fény Otthonában az önkéntesség egy olyan oldalát ismerhetik meg az érdeklődők, amely nem tisza-virágéletű, ettől sokkal mélyebb és erősebb kapcsolatok alakulhatnak ki a fiatalok és az önkéntesek között” — fogalmazott Löchli Tünde.

A Fény Otthona nem csak küldetését tekintve lesz egyedi. Az egyesület elnökétől ugyanis megtudtuk, hogy Romániában nincs hasonló jellegű intézmény. Az építkezési munkálatok elkezdődtek, azonban ez az otthon akkor fog jól működni, ha a közösség megérti, hogyan működik, megtapasztalja az értékét, és folyamatosan odafigyel és támogatja. „Fontos tudni, hogy a támogatás nem csak a mi javunkat szolgálja, hanem az egész közösségét. A támogatások nemcsak anyagiak lehetnek, hanem szellemi felajánlások is, amelyek még az előbbiektől is fontosabbak. Gondolok itt a szeretetre, az időre, a gondviselési szándékra és az elengedhetetlen szakértelemre. Csakis ezek által teljesedhet ki a Fény Otthonának és egyesületünknek a célja. A ház átadásának időpontját még nem tudjuk pontosan, ez nagymértékben függ a szükséges erőforrások megteremtésétől” — véli az egyesület elnöke.

hirek/2021/szeptember/13/noe2.jpg
Fotó: Magánarchívum

A Noé Partium Egyesületnek szánt adományokat a szervezet bankszámlájára lehet utalni. A szervezet adatai: név: Asociaţia Noe Partium; bank: OTP, IBAN: RO19OTPV280001027398RO01, adószám: 35002446. Az érdeklődők bátran megkereshetik a szervezetet e-mailben a noepartium@gmail.com címen, vagy a Facebookon is Noe Partium név alatt. Mindezek mellett az egyesület támogatható a fiatalok által készített termékek vásárlása révén is. A Noé Partium Egyesület megkapta a Szatmári Termék védjegyet, amely egy hatalmas elismerés és lehetőség a fiataloknak. A termékek megvásárolhatók a Szatmári Termékek Vásárán vagy Mikolában, az egyesület székhelyén, a Fő út 432. szám alatt. Mindezek mellett szponzorszerződések is köthetők az egyesülettel.

Kallós András

Többen vannak velünk, mint ellenünk — Tündérhonért Szigetlankán
A mikolai Mosolyház társépületéért, Tündérhon létrejöttéért adakoztak a szigetlankai hívek vasárnap — szólt az ige, a dicsőítés, valamint a vendégelőadók, Kovács Éva és Bándi Johanna jóvoltából a szebbnél szebb versek által is üzent Isten.
Segítséget kér a Free Life
Szerda este közösségi oldalán kért segítséget a szatmárnémeti Free Life Egyesület minden állatbarát szatmáritól, ugyanis mint bejegyzéséből kiderült, az egyesület komoly élelmezési gondokkal küzd.
Több száz tonna adomány
A mikolai ukránok közössége több mint 500 menekültnek biztosított szállást, és 450 tonna segélyszállítmányt juttatott át Ukrajnába.
Cookie