×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Új parkolók a lakótelepeken

2020.07.30 - 07:16
Megosztás:
Új parkolók a lakótelepeken
Tizenegy szatmárnémeti parkolóudvar felújítása kezdődhet el a Soarelui és Carpaţi II lakónegyedekben, miután a polgármester aláírta a tervezési és kivitelezési szerződést.

Járdákkal és közvilágítással együtt újulnak meg a Szamos bal partján lévő lakótelepek tömbházai közötti parkolók, s ahol arra lehetőség van, a fákat is meghagyják a parkolókban, ahol pedig nincs fa, de elfér, oda ültetnek. Az előző városvezetés idején más volt a hozzáállás, akkor a 16-os lakótelepen aszfaltoztatott parkolókat az akkori polgármester, aki azonban komolyan vette, hogy parkolóaszfaltozásról van szó, és közvilágítást is csak utólag szereltek be azokon a helyeken, fákat pedig egyáltalán nem ültettek.

Négy éve következetesen haladnak előre a parkolófelújításokkal a 17-es lakótelepen, a Soarelui negyedben és a Carpaţi lakótelepeken. A kivitelezés lépésről lépésre haladt a töltés felől a lakótelepeken át a város széle felé a tömbházak között, s ha így folytatódik a munka, hamarosan nem lesz sem rossz úttest, sem gödrös, kövezett vagy földes parkoló a város legszélén lévő tömbházak között sem. Attól függően, hogy milyen ütemben dolgozik az épp leosztott, folyamatban lévő munkán a parkolóépítő cég, olyan ütemben rendeli meg a következő parkolóhelyek modernizálásáról szóló munkát a városvezetés.

Legutóbb tizenegy, a Soarelui és a Carpaţi II parkolóudvarainak aszfaltozására vonatkozó tervezési és kivitelezési szerződést írt alá a polgármester, ezekben várhatóan a két hónapos papírmunka után kezdődhet a helyszínen a tényleges kivitelezés.

„Nem állunk le a parkolóépítéssel, mert egyre nagyobb az igény a parkolóhelyek iránt a városban és főleg a lakótelepeken” — nyilatkozta a parkolóépítés kapcsán a polgármester. Kereskényi Gábor elmondta, hogy nem csak a lakók és az autósok érzik, de a városvezetés számszerűleg is tudja, hogy egyre több az autó a városban, a parkolásra alkalmas helyek száma viszont véges. „Minden tervezőtől és kivitelezőtől azt kérjük, hogy úgy mérjenek és számoljanak, hogy a rendelkezésre álló területen minél több autó számára legyen hely, és úgy dolgozzanak, hogy nagyon sokáig ne legyen szükség karbantartási munkálatok végzésére a parkolókban azért, mert gödrösödik az aszfalt. Jelenleg az új központban és a 17-es lakónegyedben folynak parkolóépítési munkálatok, innen fognak átköltözni nemsokára a munkagépek a Soarelui és Carpaţi II negyedbe” — tette hozzá Kereskényi Gábor polgármester.

 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie