×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Vidék

Új iskolát építenek Dobrán

2012.05.09 - 10:41
Megosztás:
Új iskolát építenek Dobrán

Dobrán új iskola építése kezdődik a napokban, mely a település újjáéledését jelzi. A falu szépítéséhez a három park kialakítása is hozzájárul, melynek munkálatai javában zajlanak.

Azt követően, hogy 2011-ben hivatalosan is átadták a Dobrai Általános Iskola és óvoda felújított épületeit, Fekete Bertalan, Szopor község alpolgármestere arról számolt be, hogy a napokban elkezdődik egy új, 1-4. osztályos általános iskola építése. A Világbanki támogatásból finanszírozott épület a jelenlegi iskola udvarán kap majd helyet, a kultúrotthonnal szemben. A munkálatok összértéke a tervek alapján 900 ezer lej. Az elöljárótól megtudtuk, hogy a kivitelező vállalat egy margittai cég, melynek több dobrai alkalmazottja van, ezáltal garantált a jó minőségű munka elvégzése.

7 park készül

Dobrán nemcsak a tanügyi intézmények szépülnek, hanem a település is, hiszen három park kialakítását támogatja a környezetvédelmi alap. A községben 7 park kialakítása nyert támogatást. A 430 ezer lejes összköltségvetésből Dobrán 3, Alsószporon 3, Felsőszoporon pedig egy parkot alakítanak ki. Dobrán két park munkálatait majdnem befejezte a kivitelező (az egykori irodával szembeni elhagyatott területen, illetve az óvoda és a kultúrotthon között), a füvesítés és a díszcserjék kiültetése van hátra, míg a harmadikat az óvoda udvarán alakítják ki, ez inkább játszótér lesz, pontosított Fekete. „Dobra útjait nem újítottuk fel, mivel csatornázási munkálatok zajlottak, a rendszert az idei esztendőben működésbe helyezzük. Költségvetésünk jelentős részét ezen projekt megvalósítására fordítottuk, ennek ellenére sikerült a Székely utca járdáit felújítani és kisebb útkövezési munkálatokat is elvégeztünk” — magyarázta az alpolgármester. A dobrai ravatalozó építése jó úton halad, hiszen a tervek elkészültek és minden szükséges engedélyt beszereztek, így most már kezdődhetnek az építési munkálatok. Szopor község önkormányzata 20 ezer lejjel támogatta a ravatalozó építését és a volt községi fürdő bontott építőanyagát is megkapták.

 Sógor Beáta

Cookie