×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
2 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Belföld

Új árucikket szült a válság

2023.01.21 - 08:47
Megosztás:
Új árucikket szült a válság
Biztos hogy jól jön egy kis pénz pár hónapig ha valakinek egyik napról a másikra a kezébe nyomják a felmondólevelét… (Fotó: monitorulsv.ro)
Van aki elrejtőzik, ha vihar közeleg, van aki szélmalmot épít. A változás változást hoz, a nehéz helyzetbe került vállalkozásokkal egy napon megszületett a biztosítótársaságok munkahely-elvesztési biztosítása.

Munkanélküliségi biztosítást eddig is kínáltak a biztosítótársaságok, de most új konstrukcióval álltak elő: fél vagy egy éven át 2 – 4 ezer lejt fizetnek a munkahelyét önhibáján kívül elvesztő ügyfelüknek, ha az kötött és fizetett a maga számára ilyenfajta biztosítást. Ennek a biztosítási terméknek a kínálatát mindenképp erősítették az utóbbi évek válságos időszakai és a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet — és sajnos indokolt is, ha nem másért az energiaköltségek növekedése miatt több cég is csődközelbe került az utóbbi időben.

Önhibáján kívül

Az önhibáján kívül kifejezés nagy vonalakban annyit tesz, hogy nem ő mondott fel, illetve nem hanyagság, vagy alulteljesítés miatt mondtak fel neki, hanem mondjuk leépítés történt, megszűnt a munkakör amelyben dolgozott, vagy neadj’ Isten becsődölt a cég, ahol dolgozott. Ilyen esetekre ígér támogatást ez a fajta biztosítás.

Fontosak a részletek

Sokan nem bíznak a biztosítótársaságokban, hitelintézetekben, de egy ilyenfajta biztosítás még nagyon jól jöhet, ha baj történik, és tényleg kihúzhat embereket, családokat a csávából, ha beüt a krach. Fontos, hogy milyen összeget kér a biztosító munkahely-elveszítési biztosítás címén és hogy mennyire sok részletet tartalmaz az a bizonyos „apró betűs rész”, illetve az is, hogy mi történik a befizetett összeggel, ha eltűnnek a sötét felhők, megszűnik a munkahelyi kockázat és már nincs szükség a biztosításra.

Princz Csaba