×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Nagykároly

Új arculatot terveznek a nagykárolyi élelmiszerpiacnak

2023.09.08 - 10:11
Megosztás:
Új arculatot terveznek a nagykárolyi élelmiszerpiacnak
A Regionális Operatív Program kiírására készített projekt révén tervezi a nagykárolyi élelmiszerpiac megújítását a helyi önkormányzat. Amennyiben sikerül az elképzelést valóra váltani, végre Nagykárolynak is korszerű piaci csarnoka lehet, amely esztétikus és praktikus is lesz egyszerre.

Nagykároly Helyi Tanácsa legutóbbi gyűlésének keretében hagyta jóvá azt a tervezetet, amely a piac arculatának átalakítását és modernizálását célozza meg. Az elképzelés révén az élelmiszerpiac szolgáltatásai is megújulnak — a vásárlók kényelmét éppúgy szolgálva, mint az ott értékesítő árusokét. Az új élelmiszerpiac egyszerre lenne ötvözete a korszerűnek és modernnek, a hagyományossal és a környezetbarát törekvéseknek.

hirek/2023/szeptember/nk-piac-tervek/2.webp

A projekt szerint a jelenlegi fedett részt egy vásárcsarnokká alakítják át, amely az árusoknak teret biztosító standok mellett, magába foglalja a piac adminisztrációs épületét, és egy műszaki részleget is.

hirek/2023/szeptember/nk-piac-tervek/3.webp

A projekt összértéke 33,15 millió lej, és a Regionális Operatív Program 2021-2027-es pályázati ciklusába előirányzott pénzekből finanszírozná az önkormányzat.

Tötős Tímea

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!