×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Tűz ütött ki az aradi pszichiátriai kórházban, valószínűleg az egyik páciens gyújtogatott

2021.09.05 - 13:05
Megosztás:
Tűz ütött ki az aradi pszichiátriai kórházban, valószínűleg az egyik páciens gyújtogatott
Fotó: igzu.ro
Tűz ütött ki a szombatról vasárnapra virradó éjszaka az aradi pszichiátriai kórházban, vélhetően az egyik páciens gyújtogatott.

Az Arad megyei katasztrófa-védelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint hajnali 4.24-kor érkezett a hívás az 112-es sürgősségi számra, a helyszínre több tűzoltó- és mentőcsapat szállt ki.

Amikor a tűzoltók kiértek, sűrű füsttel égett a tűz az egyik kórteremben. A páciensek egy részének, körülbelül 15 személynek sikerült magától kimenekülni az épületből, a tűzoltók 6 pácienst és 3 egészségügyi dolgozót mentettek ki, derül ki az ISU vasárnap kiadott tájékoztatásából.

Hat személyt - három pácienst és három egészségügyi dolgozót - kórházba szállítottak enyhe füstmérgezéssel.

A tüzet megközelítőleg 20 perc alatt sikerült eloltani, a katasztrófavédelem szerint valószínűleg 'szándékos gyújtogatás történt'.

AGERPRES

Maszkban emlékeztek meg a kivégzett tábornokokról Aradon
Járványellenes intézkedések mellett emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc 172 évvel ezelőtt kivégzett tábornokairól Aradon. A városban szerdára meghaladta a hét ezreléket fertőzöttségi ráta, ami azt jelenti, hogy ezer lakosból több mint heten fertőződtek meg az elmúlt két hétben. A résztvevőknek a beltéri és szabadtéri rendezvényeken is maszkot kellett viselniük.
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kivizsgálás indult a konstancai kórháztűz ügyében
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kivizsgálás indult a konstancai kórháztűz ügyében - értesült az AGERPRES hírügynökség ügyészségi forrásokból. Egy csapat már a helyszínen vizsgálódik, a nyomozást a konstancai törvényszéki ügyészség irányítja.
Összesen 113 beutalt volt a konstancai járványkórházba
Összesen 113 beutalt volt a konstancai járványkórházban, ahol tűz ütött ki pénteken; a betegek közül tízet az intenzív terápiás osztályon kezeltek - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
Cookie