×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Nagykároly

Tűz a nagykárolyi református temetőben

2022.07.18 - 10:51
Megosztás:
Tűz a nagykárolyi református temetőben
A lángokat sikerült rövid időn belül megfékezni Fotó: facebook.com/istvan.tolnay
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.

 A nagy szárazság miatt igen veszélyes a nyílt láng használata, sőt, egy rosszul eloltott, figyelmetlenül eldobott cigarettacsikk is könnyen meggyújthatja az elszáradt növényzetet.
A nagykárolyi strand utcájában lévő temetőben fellobbant lángokat a katasztrófavédelem munkatársainak két tűzoltóautó segítségével sikerült eloltaniuk. „Istennek hála a szomszédok és a tűzoltók gyorsan intézkedtek, oltották a tüzet. Kérek mindenkit, hogy a nagy szárazságra való tekintettel fokozott figyelemmel bánjunk a nyílt láng vagy parázs használatával, és a cigarettacsikket se dobjuk el oltatlanul!” — figyelmeztet közösségi oldalán nt. Tolnay István református esperes. V. B.
 

Egy egész község összefogása
A hét elején leégett Ombodon egy családi ház. Sérültek szerencsére nincsenek, de egy család egész életének munkája, lakhatása vált a tűz martalékává
Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Robbanás történt egy sárközújlaki tömbházban
Robbanás történt, majd tűz ütött ki szombaton délután egy sárközújlaki tömbházban, az Unirii negyedben. Az elsődleges információk szerint egy rövidzárlat okozhatta a robbanást, majd a tüzet.
Cookie