×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Kék hírek

Túrterebesen csaptak fel a lángok

2023.05.12 - 15:42
Megosztás:
Túrterebesen csaptak fel a lángok
A háztulajdonosnak sikerült kimenekülnie égő otthonából, de felső végtagjain másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Pénteken délben, pár perccel 12 óra előtt Túrterebesről risztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, ahol egy lakóház gyulladt ki — a helyszínre elsőként értelemszeráen a túrterebesi önkéntes lánglovagok érkeztek, majd nem sokkal később megérkezett a katasztrófavédelem turci egységének hét hivatásos tűzoltója is egy habbal-vízzel oltó autóval, és egy rohammentővel.

hirek/2023/majus/t1.jpg

A lángok 80 négyzetméteren borították el az épületet, és hatalmas robbanásveszély is körvonalazódott, ugyanis vészesen közelítettek a ház mögött lévő 8 aragázpalackhoz, amelyek egy állványos sorakoztak. Szerencsére sikerült megakadályozni a még nagyobb bajt, és a gázpalackokat kimentették a forróságból, s magát a tüzet is relatív gyorsan eloltották.

hirek/2023/majus/t3.jpg

A ház tulajdonosának sikerült kimenekülnie az égő épületből, de felső végtagjain másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A tűzszakértők megállapítása szerint a lángok egy nem megfelelően szigetelt elektromos kábel okozta rövidzárlat miatt csaptak fel.

Szabó Kinga Mária