×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Túl az első tornatapasztalaton

2021.11.24 - 15:38
Megosztás:
Túl az első tornatapasztalaton
A Dumaneti Liga legutóbbi fordulójának a Partium Labdarúgó Akadémia szatmárnémeti, érmihályfalvi és nagyváradi legényei is pályára léptek. Ez volt az első torna, amin szerepeltek.

Debrecenben léptek pályára először a Partium Labdarúgó Akadémia gyerek korosztályos csapatai, és bár a bemutatkozáson nem sikerült nyerni, mégsem jöttek haza elcsüggedve, ugyanis új barátságokat kötöttek, és olyan tapasztalatokkal gazdagódhattak, amelyeket hasznosíthatnak a jövőben az edzők és a gyerekek egyaránt.
Purguly Árpád igazgató lapunknak elmondta, hogy a Dunamenti Liga U8–11 korosztályoknak kiírt bajnokságban három csapattal képviselte magát a PLA. 
„Amikor neveztünk, akkor két korosztállyal is elégedettek lettünk volna, de lett három, és ez köszönhető az érmihályfalvi és nagyváradi gyerekeknek, akik csatlakoztak a szatmáriakhoz” – nyilatkozta Purguly, aki külön köszönetet mondott az érmihályfalva Fele Sándor edzőnek, aki 11, 10 és 8 éves tanítványokkal csatlakozott az akadémia válogatottjához.
Az igazgató továbbá elmondta, hogy az előzetes készülődések és toborzások után tavasszal megkezdődött Szatmárnémetiben a PLA szakmai munkája a legkisebb korosztályokkal, és ez volt az első torna, amin részt vettek. „Az eredmények rávilágítottak arra, hogy mennyire le vagyunk maradva, hiszen olyan neves focisulikkal játszottak a fiúk, mint a Diósgyőr, a Debreceni VSC és a Vasas. De a gyerekek magatartása és hozzáállása példás volt. A szülők és a gyerekek is örültek annak, hogy felmérhettük erőnket, és láthattuk, hogy mi a cél” – tette hozzá Purguly, majd folytatta: „Ez a torna is megmutatta, hogy jó irányban indult az akadémia alakulása”.

cropped-partiumZsiga
Szatmárnémetiben egyelőre első sorban Botos Sándor (becenevén: Piri) és Zsiga Ervin az edzők, illetve a 13-14 éves korosztályt Kegyes Attila testnevelő tanár készíti fel. Minden kedden és csütörtökön zajlanak a tréningek, de a helyszínről és az időpontokról előbb Zsiga Ervinnel kell egyeztetni a 0746787805-ös telefonszámot hívva. 

Pesek Attila

Fotók: Balog Zsolt 
 

Edzőként debütál majd Zsiga Ervin
Ezen a hétvégén már pályára lépnek a Partium Labdarúgó Akadémia gyerek korosztályos labdarúgócsapatai.
Purguly lesz az akadémia igazgatója
A Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai tanácsokkal támogatja a Partium Labdarúgó Akadémiát, amely Szatmár központtal kezdi meg tevékenységét. Csütörtökön Csíkszeredában erről egyeztettek.
Cookie