×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Gong

Túl a Maszat-hegyen — látványos mesejátékot mutat be a Harag György Társulat

2018.05.26 - 08:23
Megosztás:
Túl a Maszat-hegyen — látványos mesejátékot mutat be a Harag György Társulat

Rendkívül népszerű zenés mesejátékot mutat be a Harag György Társulat május 26-án, szombaton 11 órai kezdettel. Ahol csak bemutatják Presser Gábor és Varró Dániel mesedarabját, sikert arat és évekig szerepel a színházak műsorában, szórakoztatva mindenkit, 6-tól 99 éves korig.

„Tíz évvel ezelőtt a Kaposvári Színművészeti Főiskolán dolgoztam ezen a darabon, ami színházi stílusában teljesen más, stúdió-előadás volt. Akkor döntöttem el, hogy amikor lehetőségem lesz rá, kipróbálom, hogy hogyan működik nagyszínpadon. Nagy kihívás volt ez a munkafolyamat mindenkinek, színészeknek és nekem is, hiszen a látványra téve a hangsúlyt olyan színészi bravúrokat kell végrehajtani, amelyek nem szokványosak a prózai színházban. Nagyon sok bábos elemet hoztam az előadásba, jelmezeket, maszkokat, amelyek segítségével a mesejáték csodáját elevenítjük meg. A másik dolog, ami miatt ragaszkodom ehhez az előadáshoz, azok Presser Gábor dalai, amelyekben meseivé tette az addig megszokott stílusát” — mondja Nagy Regina, az előadás rendezője.

Muhi Andris harmadik Á-s kisdiák hős világmegmentőként csöppen a maga álmodta mesevilágba, ahol a gonosz Paca cár tele akarja pacázni a világot, a Szeplőtlen Szilvia vezette barbár takarítók pedig szélsőséges tisztasággal fenyegetik a Maszat-hegyen túli népet. Andrisnak meg kell mentenie a Maszat birodalom lakóit és köztük a legmaszatosabbat, Jankát. Ehhez azonban, mint minden mesebeli hősnek, le kell győznie rengeteg badarságot: felkutatni Jankát, átjutni a pacaingoványon, ellenállni a Babaarcú Démon csábításának, lekecsöpözni bizonyos Tiszta Vixeket… legyőzni a nagy Paca cárt, és még sorolhatnánk a tisztábbnál koszosabb, maszatosnál piszkosabb történeteket… Összegyűjtve egy maszatos mondatba: klasszikus mese a jó és a kosz, pontosabban a kosz és a tisztaság örök harcáról, de valójában az egészséges maszatolás győzelméről.

Az előadás szereplői: Orbán Zsolt, Budizsa Evelyn, Rappert-Vencz Gábor, Laczkó Tekla, Rappert-Vencz Stella, Bándi Johanna, Varga Sándor, Bodea Tibor, Frumen Gergő és Poszet Nándor. Az előadásban a Harag György Társulat több önkéntese is statisztál: Ármos Eszter, Balogh Ádám, Jankó Szép Attila, Károlyi Kinga, Kegyes Dávid, Kerekes Barbara, Kirner Katalin, Kis Olivia, Laskodi Cynthia, Nagy Botond, Nagy Janka, Süveg Attila, Tallián Anna és Tempe Stefani.

Az előadás díszlettervezője Cristian Gatina, jelmez- és bábtervezője Bodor Judit, zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Gabriela Tănase, rendezőasszisztense Tamás Ágnes, ügyelője és súgója Varga Katalin.