×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
27 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Szatmárnémeti

Továbbra is kevés a fertőzött Szatmárban

2020.05.26 - 20:08
Megosztás:
Továbbra is kevés a fertőzött Szatmárban
Harmadik napja stagnálnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos számok Szatmár megyében — a közegészségügyi igazgatóság közleménye értelmében május 26-án is 61 igazolt koronavírus-fertőzöttet és 49 gyógyultat tartottak nyilván hivatalosan.

Országos szinten Szatmár továbbra is dobogós helyezett a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek alacsony számát tekintve — ennél kevesebb beteget csak Brăila (25) és Vâlcea (28) megyében jegyeznek, szomszédos megyéinkben is jóval magasabb a fertőzöttek száma: Biharban 553, Máramarosban 96, Szilágyban 85, míg Kolozs és Beszterce-Naszód megyében 538, illetve 322 fertőzöttet tartanak nyilván hivatalosan.

Szatmár megye intézményes karanténközpontjaiban 62 személy van elhelyezve, házi elkülönítésben pedig 2262-en vannak (287-tel többen, mint egy nappal korábban).

A petei átkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1116 személy lépett be az ország és a megye területére — közülük 429-en házi elkülönítésbe, négyen intézményes karanténba kerültek, a többi 683 személyt (kamionsofőrök és átingázók) a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet. Ugyancsak az elmúlt 24 óra leforgása alatt a csanálosi átkelőnél 10 személy jelentkezett belépésre, és valamennyien házi elkülönítésbe kerültek.
 

 

Egy évre felfüggesztették a kosárlabdacsapat működését
Meglepő bejelentést tett pénteken a Szatmárnémeti VSK elnöke, Muresán István: nem nevez a következő szezonban a női kosárlabda romániai mezőnyének egyik meghatározó csapata.
Ingyenes táborozásra várják a szatmári gyermekeket
A szatmárnémeti Alter Ego Multifunkcionális Központ felhívja a szülők figyelmét, hogy továbbra is várják azoknak a 6 és 12 év közötti szatmárnémeti gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnének részt venni az intézmény Nyár másképp elnevezésű ingyenes táborában.
Nem szűnik a segítés
Újabb tekintélyes értékű segélycsomag indult el Szatmárnémetiből az ukrajnai Beregszászra. A szatmárnémeti rászorulóknak is jut segítség.
Cookie