×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

További erdélyi folyószakaszokon rendeltek el árvízvédelmi készültséget

2021.08.10 - 07:37
Megosztás:
További erdélyi folyószakaszokon rendeltek el árvízvédelmi készültséget
Öt erdélyi folyóra adtak ki hétfő este elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriasztást a hidrológusok.


Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint hétfő éjfélig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, nő a folyóvizek szintje, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Meleg-Szamos (Kolozs megye), Hideg-Szamos (Kolozs megye), Kis-Szamos (Kolozs megye), Beszterce (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye) és Tatros (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye).
AGERPRES

Üzembe helyezték Romániában a román-magyar határ mentén az első folyami hulladékmentesítő rendszert
Üzembe helyezték a romániai Bihar megyében azt az első folyami hulladékmentesítő szűrőrendszert, amely megakadályozza, hogy a különböző hulladékok a folyókon keresztül Magyarországra jussanak.
Elsőfokú árvízriasztás van érvényben Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megyei folyószakaszokon
Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megye folyóira.
Tánczos Barna: Az úszó hulladékot összegyűjtő rendszereket helyezünk el a román-magyar határ mentén levő folyókon
A környezetvédelmi minisztérium olyan rendszereket szándékozik telepíteni az ország nyugati részének folyóira, amelyek összegyűjtik a Magyarországra tartó úszó hulladékot a vizekből - jelentette ki hétfőn tartott sajtótájékoztatóján Tánczos Barna szakminiszter.
Cookie