×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Törvényes a szabadtéri maszkviselés kötelezővé tétele

2021.01.06 - 11:05
Megosztás:
Törvényes a szabadtéri maszkviselés kötelezővé tétele
Törvényes az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (DSU) azon rendelete, melynek értelmében Románia területén kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést — döntött tegnap véglegesen a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék.

A döntés előzménye, hogy egy konstancai ügyvédnő megtámadta a bíróságon a DSU december 17-i rendeletét, amelyben meghosszabbították a kikötőváros vesztegzár alá vonását, és kültéri maszkviselési kötelezettséget vezettek be — a Bukaresti Ítélőtábla december 23-án jogosnak találta az ügyvédnő kifogását, és megállapította, hogy a kültéri maszkviselés kötelezővé tétele törvénytelen volt. A DSU megfellebbezte az alapofokon hozott ítéletet, a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék pedig helyt adott a fellebbezésnek, és kimondta: bizony törvényes a kültéri maszkviselés kötelezővé tétele (bármennyire is berzenkednek ellene sokan).

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
GCS: 10.141 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 10.141 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 34.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie