×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Töretlen a siker — közel 3 tonna hulladék gyűlt össze

2023.01.23 - 17:36
Megosztás:
Töretlen a siker — közel 3 tonna hulladék gyűlt össze
Az akció mostani, harmadik szombatján gyűlt össze a legnagyobb mennyiségű e-hulladék (Fotók: Élet Fája Egyesület)
Egyre több, ezúttal közel 2,83 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze az Élet Fája Egyesület e-hulladékgyűjtő akcióján — a növekvő számok is azt mutatják: a kampány egyre nagyobb sikernek örvend.

A szatmáriak fokozódó érdeklődésének és részvételének köszönhetően hétről-hétre egyre több e-hulladék gyűl össze az Élet Fája Egyesület által január minden szombatján megszervezett e-hulladékgyűjtési akció során, amelyet a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal, az Alpin Kft-vel, a Recolamp Egyesülettel és a Waste Management Smart Solutions-szal közösen azzal a céllal valósít meg.

hirek/2023/januar/2a-2.jpg

A hulladékgyűjtési akció harmadik alkalma január 21-én, szombaton, 10 – 13 óra között zajlott az előzőleg meghirdetett négy pontnál: a Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál  (Ana Ipatescu utca 8. szám), a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolánál (Rodnei utca 64. szám), az Olimpia Stadion bejáratánál (Arenei utca 16. szám) és a Castelul Fermecat Napközinél (Unirii sugárút 9. szám).

Közel 3 tonna hulladék, és jól ismert személyiségek

Az említett helyszíneken 12 önkéntes segítette a kampány zökkenőmentes lefolyását, amelyen alig három óta alatt az eddigi legtöbb, 2,83 tonnányi hulladék gyűlt össze. 
Figyelemre méltó és méltányolandó, hogy az akció során Varga Öcsike önkéntes megközelítőleg 300 kg e-hulladékot gyűjtött össze a szatmáriaktól, ugyanakkor a város több, jól ismert személyisége  –  nt. Sipos Miklós nyugalmazott református esperes, dr. Átyim Pál tanár, Baranyai Tibor gimnáziumigazgató, de Radu Roca kormánymegbízott — is meglátogatták a gyűjtőpontokat, és jelentős mennyiségben adtak le hulladékot, azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a 65%-os újrahasznosítás eléréséhez.

hirek/2023/januar/2-7.jpg

Hétvégén folytatás

Az Élet Fája Egyesület által szervezett e-hulladékgyűjtési kampány a következő szombaton, január 28-án, 10 és 13 óra között tovább folytatódik, ám ezúttal a Szamos bal partján várják az elektromos és elektronikai eszközöktől megszabadulni vágyókat, pontosabban: a CS Anderco utcában, a Help Net gyógyszertár mellett (szemben a Supeco üzlettel), a Lucian Blaga Általános Iskolánál (Ioan Vidu utca, az UFO-park bejáratánál), az Octavian Goga Általános Iskolánál (Ganea utca), valamint a Kolozsvári Műszaki Egyetem kihelyezett fiókja előtt (Lucian Blaga sugárút 121. szám).

hirek/2023/januar/3-9.jpg

Természetesen az változatlanul érvényes, hogy amennyiben valaki nagyobb méretű vagy mennyiségű elektronikus hulladéktól szeretne megszabadulni, ám nem tudja elvinni a gyűjtőpontra, az a 0752-216-135-ös telefonszámon veheti fel a kapcsolatot a szervezőkkel, akik elmennek a megadott címre és elszállítják azt.

Szabó Beatrix

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/januar/5-6.jpg
hirek/2023/januar/7-3.jpg