×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Tökfaragó versenyt hirdettek

2021.10.20 - 18:33
Megosztás:
Tökfaragó versenyt hirdettek
Október 25-ig várják a jelentkezőket a gencsi Együtt a Jó Dolgokért – Together For Good Things Egyesület tagjai által szervezett tökfaragó versenyre.

A megmérettetésre érkezőket a helyszínen forró teával és ízletes, sült sütőtökkel vendégelik meg a szervezők. „A versenyre benevezett alkotásokat külön-külön lefotózzuk és feltöltjük Facebookra, a három legtöbb kedvelést begyűjtő, kifaragott tök tulajdonosa nyereményben részesül. A versenyre jelentkezni Boros Nataliánál, Sabau Teklánál és Récsey Andornál lehet” — írják közleményükben a szervezők. A szervezők biztosítják a faragni való tököt, a munkaasztalt, a mécseseket, illetve a jó hangulatért is ők felelnek. A versenyzőknek vinniük kell magukkal a faragáshoz szükséges eszközöket (kést vagy kanalat). A szervezők nemcsak a versenyzőket, hanem az érdeklődőket is nagy szeretettel várják.

Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny
Az Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola, a LiterArt Magyartanárok Egyesülete és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári szervezete december 10. és 12. között Mikolában rendezi meg a XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei szakaszát.
Matekversenyen taroltak  a tasnádi diákok
A Bolyai Matematika Csapatverseny esélyt ad a magyarországi és a határon túli, magyar nyelven tanuló diákoknak, hogy bizonyítsák matematikai ismereteiket.
Jól teljesítettek a refisek  a Bolyai-versenyen
A Bolyai Matematika Csapatverseny lehetőséget nyújt mind a magyarországi, mind a határon túli, magyar nyelven tanuló diákoknak matematikatudásuk megmutatására
Cookie