×
2021. 03 08.
Hétfő
Nemz.Nőnap, Zoltán
0 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Többórás sor a határon

2020.12.19 - 19:38
Megosztás:
Többórás sor a határon
A petei határátkelőnél több mint 90 percet kellett várakozni, az osztrák–magyar határon pedig Kétórás sor alakult ki szombat délután.

A petei határátkelőnél az országba való belépéskor több mint 90 percet kellett várakozni szombaton, december 19-én egész nap — derül ki a határrendészet adataiból. Annak ellenére, hogy hat sávon engedik be az országba belépni szándékozókat egész nap vörös kód volt érvényben Peténél. A petei határátkelőnél az országba való belépésre várakozóknak elfogyott a türelme, és hangos tülköléssel, szitkozódással adtak hangot nemtetszésüknek. Csanálosnál, Érmihályfalvánál és Borsnál sárga kód volt érvényben, azaz a várakozási határidő több mint 30 perc volt. Az országból való kilépés esetén egyelőre nem kellett nagyobb jelentős sort kiállni, tájékoztat a határrendészet.
Torlódás az osztrák–magyar határon
Kétórás sor alakult ki szombat délután az osztrák–magyar határon —tájékoztat a külügyminisztérium. Románia bécsi és budapesti nagykövetségei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, és készen állnak arra, hogy konzuli segítséget nyújtsanak azon román állampolgároknak, akik ezt igénylik — írja a külügy közleménye. A külügyminisztérium megjegyzi, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a bécsi román nagykövetség 0043-1-503.24.65-ös és 0043-1-505.23.81-es telefonszámán, írja az AGERPRES. Ezenkívül sürgősségi esetben segítséget kérhetnek a román diplomáciai képviselet 0043-699.117.26027-es telefonszámán.
A külügyminisztérium javasolja a https://www.mae.ro/node/51901, http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ honlap tanulmányozását is.

Hírszerkesztő

Az újabb határátkelőkért lobbiztak — ismét
Jó pár éve mondhatni örökzöld téma a Szatmár megyei három, hétvégi határátkelő működésének állandósítása — és ez az igény napjainkban is ugyanolyan fontos, még akkor is, ha a koronavírus-járvány miatti szigorítások okán tavaly kora tavasztól mindhárom átkelőpont működését ideiglenesen felfüggesztették.
Újabb határszigorítások jönnek
Magyarország tovább szigorítja az utazási és határforgalom-ellenőrzési rendelkezéseket a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt.
Kamionos türelemjáték – már megint
Ismét hosszú órákat kénytelenek várakozni a román – magyar átkelőknél a kamionosok, a legnagyobb 'dugó' most is Peténél van.
Cookie