×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán

2021.11.23 - 19:40
Megosztás:
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Fotó: Román Határrendészet/Archív felvétel
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.

A hatóság honlapján elérhető online figyelőrendszer szerint (politiadefrontiera.ro/ro/traficonline) kedd este a Pete-Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedték a kamionokat, és három és fél óra volt a várakozási idő. A Bors-Ártánd határátkelőhelyen három sávon 70 perc, a Bors II.-Nagykereki határátkelőhelyen három sávon 100 perc, a Varsánd-Gyula határátkelőhelyen három sávon három óra, a Nagylak-Nagylak határátkelőhelyen egy sávon egy óra volt a várakozási idő. A legnagyobb torlódás a Nagylak II.-Csanádpalota határátkelőhelyen alakult ki, ahol két sávon léphetik át a kamionok a határt hatórás várakozás után.

A román határrendészet szerint a torlódást az okozza, hogy a magyar hatóságok új ellenőrzési alkalmazást vezettek be. A közlemény szerint a román hatóságok felvették a kapcsolatot a magyarokkal, hogy közös intézkedésekkel tegyék folyamatossá a kamionok határátlépését.

Az online figyelőrendszer adatai szerint a Romániába tartó teherforgalom jóval kisebb mértékben torlódik a határon. A Csanádpalota- Nagylak II. határátkelőhelyen háromórás, a Nagylak-Nagylak I. határátkelőhelyen egyórás a várakozás.

A személyforgalomban csak a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél jelez 90 perces várakozást az online figyelőrendszer. MTI

Öt kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki autópálya-határátkelő kilépési oldalán
Mintegy öt kilométeres kamionsor alakult ki kedden reggel a nagylaki autópálya-határátkelő kilépési oldalán, a várakozási idő legalább négy óra.
Hamis okmányok vasárnapja
Hamis spanyol, orosz, lengyel jogosítványokkal és személyi igazolvánnyal is akartak utazni a petei és csanálosi határátkelőknél.
45 kg dohányt akart behozni
A csanálosi határátkelőnél, egy Peugeot 607-es vezetve lépett be Románia területére január 14-én délben egy 38 éves férfi — a határrendészek szúrópróba-szerűen alaposan átvizsgálták a férfi csomagjait, és az autót is.
Cookie