×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Vidék

Többen vannak velünk, mint ellenünk — Tündérhonért Szigetlankán

2022.07.26 - 09:20
Megosztás:
Többen vannak velünk, mint ellenünk — Tündérhonért Szigetlankán
Az adománygyűjtő istentiszteletet egy rövid irodalmi előadás tette különlegessé Fotó: refszatmar.eu
A mikolai Mosolyház társépületéért, Tündérhon létrejöttéért adakoztak a szigetlankai hívek vasárnap — szólt az ige, a dicsőítés, valamint a vendégelőadók, Kovács Éva és Bándi Johanna jóvoltából a szebbnél szebb versek által is üzent Isten.

Rácz Ervin lelkipásztor vasárnap délelőtt a Királyok Második Könyve 6. fejezetének 15-től 17-ig terjedő versei alapján hirdetett igét: „Amikor az Isten emberének a szolgája korán felkelt és kiment, a sereg már körülvette a várost lovakkal meg harci kocsikkal. A szolgája így szólt hozzá: Jaj, uram! Mit tegyünk? De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal.” Hogyan reagálunk a bennünket körülvevő problémákra? Gratulálok! Túlélted a világjárványt, és eddig egyelőre megúsztad a harmadik világháborút. Most jöhet a 40 éve nem látott gazdasági válság — volt olvasható nemrégiben egy közösségi oldalon. Természetes reakció erre a „jajj”. Jobb, mint a képmutatás, hogy minden rendben van, és jobb, mint a cinizmus vagy szarkazmus, amivel szintén sokan próbálnak operálni a bajokat tapasztalva. A félelem erős érzés, az ige azonban arra kér, hogy ne a félelem vezessen. A pánik lehet a barátunk, mert elvezet egy realitásba, amit hittel kell megélni. Kivezet a komfortzónából, nem engedi, hogy biztonsági játékosok legyünk. Kétféle ember létezik, az egyik hisz Istenben, a másik azt hiszi, hogy hisz Istenben. A pánik az utóbbiból az előbbibe vezet. Az evangélium nem az, hogy nem lesznek bajok, hanem az, hogy többen vannak velünk, mint ellenünk, mert Isten van velünk, és ez önmagában többség — mondta a lelkipásztor.
Az igehirdetés előtt és után Papp Krisztina kántornő vezetésével a gyülekezet ifjai, azaz a szIGEt együttes tagjai szolgáltak énekkel: „Meghajlok Keresztednél, itt folyt ki a drága vér./ Nincs mi ennél többet ér!/ Értem győzted le a sírt, megnyitottad a Szentélyt,/ Semmi el nem választ már!”
Az istentisztelet végén a Szeretetközpont Egyesület jóvoltából egy rövid irodalmi előadást tartott Kovács Éva Poór Lili-díjas művésznő és Bándi Johanna színművésznő. Pilinszky Apokrif, Reményik Sándor Akarom, valamint Ady Endre Misztérium című költeményeit mutatták be.
A szigetlankai gyülekezet perselyes adományát ajánlotta fel támogatásként Tündérhon létrejöttéért. A nemrégiben elhunyt Löchli Tünde egyik legnagyobb tervének a befejezéséhez kérték az istentiszteleten megjelentek segítségét. A mikolai Mosolyház társépületét szeretnék befejezni, s a bárkaotthont az ő tiszteletére Tündérhonnak fogják elnevezni. Mikolában a Noé Partium Egyesület hat éve működtet egy speciális nappali foglalkoztatót fogyatékkal élő felnőttek számára, a tervezett szolgáltatás viszont akkor lesz teljes, ha a gondozottjai végre beköltözhetnének a készülő otthonba.
A gyülekezet szépen adományozott, aki pedig nem lehetett jelen az alkalmon, az alábbi számlaszámon támogathatja e nemes ügyet: RO11INGB0000999911618015. SZFÚ
 

A szeretet ereje
A Szeretetközpont Egyesület augusztus 28-án, vasárnap Szatmár-Kültelek református templomában mutatja be soron következő irodalmi összeállítását.
Több száz tonna adomány
A mikolai ukránok közössége több mint 500 menekültnek biztosított szállást, és 450 tonna segélyszállítmányt juttatott át Ukrajnába.
Közösségi összefogással egy álom megvalósításáért
A néhány hónapja elhunyt Löchli Tünde egyik legnagyobb tervének a befejezéséhez kérik a Noé Partium Egyesület tagjai a szatmáriak segítségét: a mikolai Mosolyház társépületét szeretnék befejezni, s a bárkaotthont az ő tiszteletére Tündérhonnak fogják elnevezni.