×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Többen gyógyultak, mint fertőződtek meg

2021.04.07 - 20:06
Megosztás:
Többen gyógyultak, mint fertőződtek meg
Szatmár megye fertőzöttségi szintje április 7-én változatlanul 2,03 ezrelék volt, és a közegészségügyi igazgatóság adatai értelmében 12 119 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, vagyis az előző adatközlés óta 52 új esetet regisztráltak, míg az újratesztelt páciensek közül 11-nek lett ismét pozitív a teszteredménye.

A legfrissebb jelentés értelmében a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 54, a szatmárnémeti tüdőkórházban 12, a Nagykárolyi Városi Kórházban 83, míg az Avasfelsőfalui Városi Kórházban változatlanul 41 beutalt koronavírus-fertőzöttet kezelnek — közülük továbbra is 22-en (tízen a nagykárolyi, tizenketten pedig a megyei kórházban) szorulnak intenzív terápiás ellátásra.

A gyógyultak száma 11 220-ra emelkedett, azaz újabb 78 páciensnek sikerült legyőznie a kórt, de sajnos az elhunytak száma is tovább emelkedett, elérve a 292-t — egy 77 éves női és egy 82 éves férfi páciens a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében, s a közlemény értelmében mindketten több krónikus betegségben szenvedtek.

Házi vagy intézményes karanténban 635-en vannak (olyanok, akik az úgynevezett sárga zónához tartozó országokból érkeztek), házi elkülönítésben pedig 407-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Az elvégzett tesztek száma elérte a 83 271-et, azaz az előző adatközlés óta 553 mintát elemeztek, és ezek mindössze 11,5%-a lett pozitív.

Az elmúlt 24 órában 884-en kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel a január 5-én kezdődött oltáskampány keretében a közegészségügyi igazgatóság számításai szerint már 31 616 személyt immunizáltak a megyében, mellékhatások pedig kilenc esetben fordultak elő, helyi reakció formájában: egy személynél szédülés, gyengeség, enyhe ájulás (lipotimia) lépett fel.

A Szatmár megyei határátkelőknél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1002 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük 58 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek, mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, vagy felmutatták az oltási igazolást, s a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

Előjegyzés nélkül igényelhető az AstraZeneca
Már előjegyzés nélkül bárki kérheti az AstraZeneca-vakcinát abban a központban, ahol ezzel immunizálnak — Szatmárnémetiben 612 szabad hely van erre a típusú oltásra. Kedden új oltópont nyílik a megyeközpontban, ahol Pfizer–BioNTech-vakcinával fognak immunizálni.
Mit tudunk a gyermekek COVID-oltásáról?
Egyre több tudományos adat elérhető a gyermekek koronavírus elleni védőoltásáról. Dr. Kovács Ákos magyarországi gyermekorvos összefoglalta az eddig publikált evidenciákat, ezt közöljük.
Nő az oltatási hajlandóság a pedagógusok körében
A tanügyi alkalmazottak oltatási kedvének növelése érdekében országos népszerűsítő kampányt indított a tanügyminisztérium.
Cookie