×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Több száz halálos áldozata van a diszkótűznek

2013.01.28 - 12:36
Megosztás:
Több száz halálos áldozata van a diszkótűznek

Körülbelül 2000 ember szórakozott abban a diszkóban, melyben tűz ütött ki vasárnap hajnalban. A biztonsági őrök nem tudták mi történik és nem engedték ki az embereket.

Egy szemtanú szerint amikor észlelték a tüzet, mindenki pánikszerűen próbálta elhagyni az épületet. A kint álló biztonsági őrök azonban nem értették, hogy miért indult meg a tömeg és próbálták őket visszatartani. Állítólag azért, mert sokan nem tudták igazolni, hogy kifizették a számlájukat. Sokan kiabáltak, hogy “tűz van”, mégis 232 ember sajnos nem tudott kijutni onnan. A legtöbb áldozat megfulladt a füstben.

A tűz pontos okát még nem közölték a hatóságok, azonban úgy vélik a fellépő együttes koncertje alatt kilőtt tűzijáték okozhatta azt. A klub teteje hangszigetelővel volt borítva, ez kaphatott lángra egy pirotechnikai hiba miatt.

A rendőrség szerint a szórakozóhely illegálisan működött, a tűzoltó készülékek nem működtek és sokan összekeverték a vészkijárat jelét a mosdóéval. Ezt abból állapították meg, hogy 50 áldozatot itt találtak meg.

Murilo de Toledo Tiecher, egy 26 éves orvostanhallgató így emlékszik a történtekre: ” A emberek sikoltoztak, hogy tűz van, de a kidobók nem foglalkoztak vele és bezárták a kijáratot. Öt-hat embernek sikerült kitörnie az egyiket és ez volt az egyetlen menekülési lehetőség. Az első emberek, akik kijutottak, próbálták kihúzni a többieket. Kezek és lábak tűntek elő a nagy füstfátyolból. Én egy lányt a hajánál fogva menekítettem ki. Teljes káosz volt.”

Egy másik szemtanú szerint, amikor a kidobók is ráeszméltek, hogy mekkora a baj, akkor már ők is segítettek a mentésben.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a 232 áldozatból 120 férfi és 112 nő volt, főleg 16 és 20 év közöttiek. További 116 ember megsérült, őket életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Cookie