×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Több romániai koronavírusos beteget szállítanak pénteken Ausztriába és Lengyelországba

2021.10.22 - 14:32
Megosztás:
Több romániai koronavírusos beteget szállítanak pénteken Ausztriába és Lengyelországba
A pénteki nap folyamán több súlyos állapotban lévő romániai Covid-beteget szállítanak át ausztriai és lengyelországi kórházakba - közölte Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint már felszállt az a repülő, amelyik Kolozsvárról Ausztriába szállít két pácienst. Csütörtökön három beteg már eljutott Lengyelországba, pénteken újabb négy súlyos állapotban lévő személy elszállítása várható, emellett Magyarország továbbra is fogad romániai betegeket. Lengyelország egyébként húsz intenzív terápiás ágyat bocsát Románia rendelkezésére - számolt be Cseke Attila.

'Ez a segítség nagyon sokat jelent számunkra. Minden emberélet számít, minden embertársunk életéért megküzdünk, de tudatában kell lennünk annak, hogy nekünk is kell magunkon segítenünk' - jelentette ki a miniszter a Vakcinamaraton az életért elnevezésű oltási akció bukaresti elindításakor.

Cseke Attila beszámolt arról is, hogy Dániából várhatóan két orvoscsapat érkezik majd Bukarestbe segíteni a koronavírusos betegek kezelésében. AGERPRES

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Cookie