×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Tíz megyében narancssárga, tizenhat megyében sárga jelzésű viharriadó van érvényben

2021.07.28 - 11:42
Megosztás:
Tíz megyében narancssárga, tizenhat megyében sárga jelzésű viharriadó van érvényben
Első- és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) légköri instabilitásra, heves széllökésekre és jégesőre.

A másodfokú (narancssárga kódú) figyelmeztetés szerint szerdán Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Suceava, Neamţ, Bákó, Botoşani, Iaşi és Vaslui megyében fokozott lesz a légköri instabilitás, felerősödik a szél, a széllökések sebessége elérheti a 70-80 kilométert óránként. Viharra, jégesőre is számítani kell, a lehulló csapadékmennyiség elérheti a 25-30 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú (sárga kódú) figyelmeztetés csütörtök hajnali 2-ig érvényes Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér, Hunyad, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeş, Kovászna, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Buzău, Brăila és Galac megyében, a hegy- és dombvidéken. A felsorolt térségekben erős széllökések, záporok, zivatarok várhatók, helyenként jégesővel.
AGERPRES

ANM: változékony, többnyire hűvös idő várható a következő két hétben
Változékony, többnyire hűvös időre számíthatunk a következő két hétben, és csapadék is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 27-e és október 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Környezetvédelmi minisztérium: vulkánihamu-felhő vonul át vasárnaptól Románia felett
Vasárnaptól keddig vonul át Románia fölött a kanári-szigeteki Cumbre Vieja vulkán kitörése nyomán felszálló hamufelhő - közölte a környezetvédelmi minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint az eddigi mérések azt mutatják, hogy nem nőtt a légszennyező részecskék koncentrációja.
Itt a csillagászati ősz, szokatlan hideggel
Tegnap beköszöntött a csillagászati ősz is, amely most ráadásul nemcsak „harapja, kurtítja a hosszú napokat”, de szokatlan hideget, a hegyekben pedig havazást is hozott magával.
Cookie