×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Mi újság?

Titkos cigarettagyárat működtettek ukránok

2023.01.21 - 16:16
Megosztás:
Titkos cigarettagyárat működtettek ukránok
Cigarettagyár. (Illusztráció - STR/Getty Images)
Lecsaptak egy raktárnak álcázott, agyonszigetelt dohányüzemre, ahol az elmúlt évek legmodernebb cigarettagyártó gépsorát és 16 millió szál, illegálisan gyártott cigarettát foglaltak le.

Lecsapott a Magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy raktárnak álcázott dohányüzemre Debrecenben, ahol az elmúlt évek legmodernebb cigarettagyártó gépsorát és 16 millió szál, illegálisan gyártott cigarettát foglaltak le.

Forint-milliárdok

A vámhivatal szombaton az MTI-vel közölte, hogy a gyár jelentős vagyoni hátrányt okozott, a lefoglalt cigaretta értéke megközelíti az 1 milliárd forintot (mintegy 12 millió lej), és a gépsorok több milliárd forintot érnek. A nyomozók öt ukrán állampolgárt, négy férfit és egy nőt vettek őrizetbe, és gyanúsítottként kihallgatták őket.

Észrevétlenül

A tájékoztatás szerint a cigarettákat a végső csomagolás előtt foglalta le a NAV Merkur bevetési egysége. A régi, elhagyatott raktárépületben, kívülről szinte észrevehetetlenül működtek éjjel-nappal a modern gépsorok Debrecen külterületén. Profin kiépített elektromos hálózat, rejtett levegőztető, fény- és hangszigetelés, illetve egy külön helyiségben működő, egyedi kivitelezésű aggregátor biztosította a feltűnés nélküli gyártást.

Ott is laktak

A szigetelés még a telefonokat is leárnyékolta. A jól felszerelt szabadidős helyiségek pedig az életvitelszerű bentlakásra is alkalmassá tették az üzemet. Egy modern cigarettagyár professzionálisan felszerelt mását üzemeltették - írta a hatóság.

Pár hónapos működés

A NAV Bűnügyi Főigazgatóságának akciója megakadályozta, hogy a cigarettagyárból a feketepiacra jussanak a szállítmányok, ugyanis alig pár hónap alatt megfékezte az illegális cigarettagyártást.
Az illegális gyárat több mint száz nyomozó, járőr és a kommandósok közös munkájával leleplezték le – tájékoztatott a NAV.

MTI / Hírszerkesztő

 

Román csempészfurgont kapcsoltak le a magyar pénzügyőrök
„Lebukott a postajárat!” fogalmaznak a járőrök. Hamis ruhákat, parfümöket és jövedéki termékeket találtak egy román furgonban a pénzügyőrök. Ötvenezer euróra becsülik a jogtulajdonosoknak okozott kárt.
Farsangi forgatag, maskarádé, mangalica fesztivál Debrecenben
Kéthetes farsangi forgataggal búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt február 14-27. között Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel.
Illegális hulladéklerakókat „jutalmaztak”
Január 6-án a szaniszlói önkormányzat értesítette az Országos Környezetvédelmi Őrség Szatmár megyei kirendeltségének munkatársait, mivel tetten értek egy polgárt, aki a község területén hulladékot pakolt le.