×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Gong

Tisztelt Bérleteseink, kedves közönségünk!

2021.10.30 - 10:23
Megosztás:
Tisztelt Bérleteseink, kedves közönségünk!
Mint arról talán Önök is értesültek már, legnagyobb sajnálatunkra a koronavírus-világjárvány és az annak megfékezésére hozott intézkedések újra megnehezítik, hogy színészek és nézők korlátozások nélkül találkozhassanak a színházban.

 A jelenleg hatályos rendelkezések értelmében előadásainkat csak harmadházzal játszhatjuk, a közönség soraiban pedig kizárólag érvényes oltási igazolással rendelkező nézőket fogadhatunk.

Noha a legőszintébben áhítjuk a jelenlegi, nehéz járványhelyzet végét és azt, hogy a világjárvány leküzdése után újra a szokott módon találkozhassunk Önökkel, mégsem feladatunk az, hogy véleményt mondjunk nézőink egyéni döntéseiről, így arról sem, hogy valaki beoltatta-e magát. Ez minden kedves nézőnk önálló döntése és saját felelőssége önmagával és embertársaival szemben. Számunkra azonban minden néző egyformán fontos, és minden egyes színházszerető ember jelenlétéről fájdalommal mondunk le, aki kíváncsi a munkánkra, bérletet vagy jegyet váltott hozzánk, növelve büszkeségünket, az ország leglátogatottabb és legtöbb bérletessel büszkélkedhető kisebbségi színházi műhelyeként.

Különösen fájónak érezzük ezt akkor, amikor bérletes előadások kerülnek a műsorunkra, ugyanis hűséges közönségünk a nyár folyamán nagy számban váltott bérletet abban a tudatban, hogy együtt élhetnek át új színházi élményeket társulatunkkal az Északi Színház nagytermében és egyéb játszóhelyeinken.

Mi magunk is azon jóhiszemű reménykedés állapotában kínáltuk bérleteinket, amely sokakat vezérelt a nyári időszakban — abban bízva, hogy a járvány legsötétebb korszakának végéhez közeledünk. Az akkoriban folyamatosnak tűnő lazító intézkedések sorából reményt merítve szerettük volna hinni — és hittük is, sokakkal együtt —, hogy az új évad során már jóval kevesebb megszorítás mellett, rendszeresen és a szokott módon tudunk Önökkel találkozni hamarosan 130. születésnapját ünneplő, gyönyörű színházépületünkben.

Mérhetetlen szomorúsággal kell belátnunk, hogy reményeink elhamarkodottak voltak. Akárcsak közönségünk, mi magunk is fájdalommal fogadjuk az újra egyre tragikusabb híreket a növekvő esetszámokról, a megrázó mértékben növekvő számú halálesetről és tőlünk karnyújtásnyira, otthonaikban és kórházainkban szenvedő embertársainkról — de a szigorításokról és korlátozásokról is, melyek újra elválasztanak bennünket szeretett közönségünk egy részétől.

Szeretnénk Önöket biztosítani afelől, hogy a mindenkori lehetőségeink tükrében a magunk részéről nem hagyjuk cserben bérleteseinket, és nem engedjük el mindazok kezét, akiktől az elmúlt években, évtizedekben annyi erőt, biztonságot és bátorító tapsot kaptunk… A magunk részéről azon leszünk, hogy — újabb lazítások esetén — pótoljuk mindazon bérleteseink előadásait is, akiket a jelenlegi helyzetben nem engedhetünk be színháztermeinkbe.

Mindazonáltal gondolnunk kell mindazokra is, akik úgy gondolják, nem szeretnének tovább várni a lehetőségre — de beoltatni sem hajlandók magukat. Döntésüket vitatni nem a mi feladatunk, azt pedig természetesnek érezzük, hogy ha bizonyos szolgáltatást nem tudnak igénybe venni, joggal igénylik vissza a szolgáltatás ellenértékét. Ennek szellemében lehetőséget teremtünk arra, hogy minden olyan bérletesünk, aki — érvényes oltási igazolvány hiányában — nem látogathatja előadásainkat, visszaválthassa bérletét a színház jegyirodájában.

Úgy határoztunk továbbá, hogy az oktatást érintő korlátozások és átszervezések folyományaként lemondunk a középiskolás- és diákbérletek értékesítéséről, hasonlóképpen egyes, székhelyen kívüli bérleteink meghirdetéséről is — sohasem akarván olyan ígéretet tenni közönségünknek, amelyet tőlünk független okokból esetleg nem tudunk maradéktalanul teljesíteni. Módosítani vagyunk kénytelenek továbbá számos, hosszabb időtartamú előadásunk kezdési időpontját, az aktuálisan érvényben levő nyitvatartási szabályok és kijárási korlátozások figyelembevételével, oly módon, hogy tevékenységünket a hatályos rendelkezések szabta időkorlátokhoz igazítsuk (így számos előadásunk a szokásos előadáskezdési hagyományokhoz képest korábban veszi majd kezdetét, a meghirdetett havi műsorok szerint).

Szervező kollégáink minden hétköznap 10 és 17 óra között várják mindazokat, akik oltás hiányában bérletük visszaváltása mellett döntenek — azokkal pedig, akik továbbra is bérleteseink sorát gyarapítanák, folyamatos kommunikációban maradva rendszeresen közlik az éppen hatályban lévő intézkedések okozta esetleges műsorváltozásokat és előadási időpontokat.

Bízunk benne, hogy nézőink többsége az oltást és a velünk való rendszeres találkozás lehetőségét választja. Bízunk abban is, hogy mindazon bérleteseinkkel is újra találkozhatunk a jövőben — a járvány remélt enyhülése és a korlátozások esetleges lazítása nyomán —, akik valamilyen okból kifolyólag nem élnek az oltás lehetőségével.

Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra!

Tisztelettel kívánva tartalmas színházi élményeket:

Bessenyei Gedő István
társulatigazgató

Bérletcserében Szatmárnémetibe érkezik Az öngyilkos című előadás
A nagyváradi Szigligeti Társulat groteszk vígjátékát a 2022-es Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján a zsűri a fesztivál legjobb előadásának választotta.
Közel 3000 nézője volt az IFESZT előadásainak
Tíz napon keresztül volt a romániai kisebbségi színjátszás fővárosa Szatmárnémeti, ugyanis itt rendezték meg a 18 térsulatot, izgalmas előadásokat, könyvbemutatókat és tartalmas szakmai beszélgetéseket felvonultató Interetnikai Színházi Fesztivált.
A demokrácia bizony zűrös dolog
Hétfőn is két remek előadással várja a nézőket az IFESZT — a Leenane szépe anya és leánya gyülőlettel terhes, ám mégis örökre egybefonódott történetét meséli, míg A jegyzőkönyv története akármelyik itthoni tanácsülésen is játszódhatna. Na igen, a demokrácia bizony zűrös dolog.