×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Szatmárnémeti

Ti rongyos évek! – varázslatos időutazás Szatmárnémetiben is

2022.09.28 - 17:28
Megosztás:
Ti rongyos évek! – varázslatos időutazás Szatmárnémetiben is
Fergeteges előadásra várják a szatmáriakat október 18-án a szakszervezetek művelődési házába, ahol a magyar színjátszás két emblematikus alakja, Kállay Bori és Heller Tamás Ti rongyos évek! című nosztalgiaműsorával örvendezteti meg a közönséget.

Október 18-án, kedden 19 órakor Szatmárnémetiben lépnek színpadra a debreceni színészlegendák, akik a Ti rongyos évek! című kétrészes, bájos, nosztalgia műsorral és az azt tarkító élő zongorakísérettel repítik a szatmáriakat vissza az időbe.

Varázslatos, zenés időutazás

Az immár 50 éve pályán lévő Heller Tamás és 55 éve színészként munkálkodó Kállay Bori még anno 9éves korukban kezdték színészi pályafutásukat a debreceni színház gyermekszínpadán, ahol már akkoriban is közös darabokat adtak elő, így a munka mellett éveken át tartó barátság is kialakult köztük. Bár voltak évek, amikor nem voltak közös darabjaik, mégis baráti támogatással nyomon követték egymás munkásságát az évek során.
A debreceni legendák – akik mellesleg mindketten túllépték a hetedik ikszet – a mai napig is fáradhatatlanul szórakoztatnak a közönség szeretetétől hajtva-övezve, határon innen és túl. 

A nemrégiben Budapesten, a Fészek Művészklubban bemutatott Ti rongyos évek! című, a boldog békeidők bájával fűszerezett zenés előadásukban Kállay Bori és Heller Tamás összeválogatták munkásságuk legsikeresebb darabjait, amiről tudták, hogy imádni fogja a közönség. Így tehát a darabban – a fergeteges kabaréjelenetek mellett –  minden műfajjal találkozhat közönség: vannak benne ugyanis ikonikus operettslágerek, komoly Shakespeare monológ, illetve kuplék-sanzonok, amelyek legfőképp a szerelem és a házasság dilemmáit eleganciával, sármmal, sok-sok derűvel, valamint a mindennapok áthallásaival tárják a közönség elé. 
A két nagyívű, egymást többször keresztező pályafutás metszeteként értékelhető műsorban természetesen számtalan, a pályatársakkal és a 20. századi magyar zenés műfaj nagyjaival kapcsolatos visszaemlékezés, izgalmas sztori is helyet kapott. 

A nagy sikernek örvendő előadást ezúttal Szatmárnémetibe, a szakszervezetek művelődési házának színpadára is elhozza a két színész-barát, hogy a túlnyomórészt vidám töltetű műsorával a szatmáriak arcára is mosolyt csaljon és nosztalgikus darabjaikkal varázslatos, zenés időutazásra hívja őket. (x)

hirek/2022/szeptember/ti-rongyos-evek-socialmedia-01-plakat.jpg