×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-12 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Tévhitek az átingázással kapcsolatban

2021.11.12 - 07:10
Megosztás:
Tévhitek az átingázással kapcsolatban
A jelen pillanatban vörös besorolású Magyarországra átingázó diákok is karanténmentességet élveznek hazatéréskor.


Vasárnap éjféltől változott Magyarország járványügyi besorolása, s lett vörös zóna, de úgy tűnik, sokak számára még mindig nem teljesen világosak a Romániába való beutazás feltételei — legalábbis ezt támasztják alá a különböző fórumokon, csoportokban naponta többször is feltett kérdések, amelyek közül (hétvége közeledvén) egyre több vonatkozik az átingázó diákokra.
Mint azt lapunk hasábjain már többször is pontosítottuk, a vörös zónás országból és országba átingázók mentesülnek a karanténkötelezettség alól, legyen szó munkavállalókról vagy diákokról — vagyis karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Románia területére azok a külföldi lakóhellyel rendelkező, román állampolgárságú diákok (amennyiben kiskorúak, azaz nem töltötték még be 14. életévüket, akkor kísérőik is), akik egyik országból a másikba járnak tanulni, illetve felvételi vagy záróvizsgát tesznek, és mindezeket természetesen papírral (diákigazolvány, iskolai igazolás stb.) is tudják igazolni.
A másik dolog, ami úgy tűnik, szintén sokak számára nem teljesen világos: csak a Magyarország területéről Romániába érkezők számára változtak a beutazási feltételek — Magyarország irányába továbbra sincs senki számára karanténkötelezettség, a Magyarország területére belépőknek kizárólag személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatniuk a határellenőrzésnél, nem szükséges sem oltási igazolás, sem teszt, sem EU-s zöldigazolvány.

958 személyt kezelnek kórházban Covid-19-cel, közülük 551 gyerek
Közel hatezer személyt kezelnek kórházban Covid-19 okozta megbetegedés miatt – jelentette vasárnap a romániai Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Megérkeztek az iskoláknak szánt nyáltesztek
A tanfelügyelőségi raktárakba érkezett 10.540.000 Covid-gyorsteszt - közölte vasárnap Sorin Ion tanügyi államtitkár.
Rafila: 25 - 28 ezer fertőzött naponta
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter azt mondta vasárnap a Prima TV műsorában, hogy jövő héten a Covid-fertőzések száma elérheti a 25-28 ezret naponta.
Cookie